Насловна Политика Радоњић поднио оставку на мјесто шефа одборничког клуба ДФ-а

Радоњић поднио оставку на мјесто шефа одборничког клуба ДФ-а

4
ПОДИЈЕЛИ

goranradonjic

Шеф клуба одборника Демократског фронта у Скупштини Главног града Горан Радоњић поднио је оставку на ту функцију.

Kако је саопштио, такву одлуку је донио будући да је Миодраг Лекић, неспорно највећи ауторитет међу демократским снагама у Црној Гори и носилац листе ДФ-а на локалним изборима у Подгорици, напустио тај савез и да, самим тим, то више није иста организација.

Мислим да дијелим разочарање огромне већине демократски оријентисаних грађана због вишемјесечних дешавања у Демократском фронту. Вјерујем да се режиму који већ деценијама уништава све сегменте друштва можемо супротставити само израженом одговорношћу. У том смислу, као други на изборној листи на изборима у Подгорици, дужан сам да у оваквој ситуацији јавно искажем свој став“, навео је Радоњић, који је и члан Предсједништва Нове српске демократије у проширеном саставу.

Он је додао да је важан разлог за његову одлуку и оставка коју је на мјесто предсједника клуба посланика ДФ-а поднио Горан Даниловић.

Лекић је прошле недјеље напустио Фронт и најавио оснивање нове партрије Демос, којом ће покушати да уједини опозицију.

И Одборница у Скупштини Главног града Маја Вучелић саопштила је да ће своје даље политичко дјеловање наставити у политичкој партији Демос, на чијем челу се налази Миодраг Лекић.

„Црној Гори је неопходна демократска смјена власти, а та смјена се не може десити без борбе против корупције и организованог криминала, зато сматрам да је Демос партија која ће допријенити праве и истинске промјене у Црној Гори. Демократском фронту, односно Грађанском клубу ДФ који окупља нестраначке личности, сам приступила 2012. са жељом да подржим најприје Миодрага Лекића, човјека којим је својим знањем, толеранцијом и упорношћу започео процес помирења грађана Црне Горе“, наводи се у саопштењу Вучелић.

Она је колегама из Демократског фронта пожељела успјешан рад и нада се даљој сарадњи за демократску смјену власти.

4 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  Gorane,mislim da bi trebalo da si odgovoran, prije svega, prema svojoj NSD, pa tek negdje tamo kasnije, prema Lekiću. Ne zaboravi, mi smo doveli Lekića, a ne on nas.

 2. 0
  0

  Prof Radonjic je opozicionar i srbin, bez ikakvih zadnjih namjera. Nije kalkulant ka Danilović. Utoliko je čudno što će njemu da ide na mobu drugoj familiji, Šerbu i Bojoviću poznatim antisrbima i cijepa NOVU

 3. 0
  0

  Поштовани професоре, направили сте прави потез напуштањем сео…. творевине Нове српске демократије, у којој је Емило Мандић , и Славен Ђукановић! Одлазак са Гораном Даниловићем, и придруживање проф. Миодрагу Лекићу, даје нам наду да за нас има спаса!

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here