Насловна Друштво Радници у Колашину одбили предлог УССЦГ

Радници у Колашину одбили предлог УССЦГ

0
ПОДИЈЕЛИ

Унија слободних синдиката Црне Горе (УССЦГ) предложила је да локална управа запосленима у општини Колашин који су од јуче ступили у штрајк глађу, преко рачуна репрезентативних националних синдикалних централа исплати једнократну новчану помоћ од по 750 евра, што су радници одбили.

ilustracija

Генерални секретар УССЦГ Срђа Кековић и замјеник генералног секретара Звонко Павићевић посјетили су данас запослене у општини Колашин и обавили разговор са Штрајкачким одбором и штрајкачима, након чега су радници одбили поменути предлог остајући при истакнутом захтјеву да се све заостале зараде исплате одједном.

Предлог УССЦГ је био и да би средства од стране запослених била враћена оног тренутка када отпочне реализација исплате заосталих зарада.

УССЦГ је констатовала да је актуелно стање у Колашину неодрживо због незавидне економске ситуације проузроковане деветомјесечним непримањем зарада што је њих и чланове њихових породица довело на ивицу егзистенције.

„Подржавајући оправданост штрајачких активности и штрајкачких захтјева, УССЦГ је и овога пута истакла да није поборник штрајка глађу као методе за остварење права из радног односа, сматрајући да је психо-физичко здравље наших колега и колегиница приоритет. У случају прихватања овог, до коначног рјешавања проблема, компромисног приједлога предложено је да се, најдаље до 1. септембра текуће године, а одмах након исплате једнократне новчане помоћи, обуставе штрајкачке активности, и првенствено, оконча штрајк глађу дијела запослених. Посебно је наглашена потреба улагања додатних напора од стране локалне управе и синдиката према Влади и Министарству финансија како би се, у што је могуће краћем року, превазишло овакво стање у Општини Колашин. На самом састанку је, такође, закључено да ће се будуће активности на превазилажењу проблема запослених у локалној управи Колашин договорити на нивоу двије синдикалне централе, након састанка којег ће са штрајкачким одбором сјутра имати представници Савеза синдиката Црне Горе“, казали су из Уније.

 

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here