Насловна Друштво Радмили Војводић и супругу мјесечно из државне касе 7.000 евра

Радмили Војводић и супругу мјесечно из државне касе 7.000 евра

13
ПОДИЈЕЛИ

Ректорка Радмила Војводић и њен супруг, амбасадор Бранислав Мићуновић имају по три примања из државног буџета, за која се мјесечно издваја 6.925 евра.

Овом брачном пару, као и бројним другим функционерима из власти, који имају по неколико примања из буџета, те зараде, са бројних функција које покривају, нијесу замрзнуте услед рестриктивних мјера штедње које је Влада наметнула, у највећој мјери, најугроженијима.

Радмила Мићуновић на Универзитету Црне Горе (УЦГ) и Ректорату прима 1.966 евра, у Етичком комитету Клиничког центра (КЦЦГ) 162, а као истакнути културни стваралац 715 евра. Упркос заради на УЦГ, која је четири пута већа од просјечне зараде у држави, ректорки није замрзнута национална пензија коју прима као истакнути културни стваралац. Насупрот томе, мајке са троје и више дјеце, које су оствариле накнаду по том основу, морале су да се одрекну инвалидског додатка које су примале, или да замрзну пензију коју су оствариле.

Три примања уз буџета има и њен супруг Бранислав Мићуновић, који као амбасадор зарађује 3.132 евра, на УЦГ још 235, а као истакнути културни стваралац 715 евра.

Пензије нијесу замрзнуте ни пензионерима функционерима, који су након пензионисања поново враћени у државну службу. Ријеч је о директору Агенције за спречавање корупције Сретену Радоњићу, који у тој институцији зарађује 1.500 евра мјесечно, док му пензија износи 935 евра.

Пензионер је и директор Агенције за националну безбједност (АНБ) Дејан Перуничић. Он је у АНБ лани зарађивао 1.745 евра. Као пензионер прима 848 евра, док је као активни радник добијао средства која му припадају по закону, као што су варијабиле.

И дио чланова Владе има дупла примања. Министру правде Зорану Пажину плата је прије увећања износила 965 евра, док је као члан Судског савјета добијао око 600. Нови министар културе Јанко Љумовић, поред министарске плате од 1.969 евра, прима још 1.147 као ванредни професор на државном универзитету.

Министар финансија Дарко Радуновић примаће министарску плату и накнаду по основу чланства у Савјету за финансијску стабилност Централне банке Црне Горе (ЦБЦГ).

И министар просвјете Дамир Шеховић примаће плату као члан Владе. Поред тога, ангажован је и на УЦГ, гдје је као асистент у настави просјечно зарађује 550 евра.

Директор Управе за инспекцијске послове Божидар Вуксановић такође има националну пензију као врхунски спортиста. Поред плате у Управи од 1.103 евра, колико је лани примао, он додатно приходује 950 у виду спортске надокнаде.

И посланик Либералне партије Андрија Поповић има дупла примања. Он је у Скупштини раније зарађивао око 1.440 евра, док као врхунски спортиста има националну пензију која износи 958.

13 КОМЕНТАРИ

  • 0
   0

   ako je ovo tačno da ovi tipusaneri imaju ovolika primanja u siromašnoj i bijednoj c. gori onda se to zove bahatost. samo kakve su nam bolnice brezovik po terasama izmet od mačaka,. risanska bolnica kao konjušnica. važno je da država ulaže u priv. kln. -kodra- ovaj narod nije normalan kada ovo sve dozvoljava. ovo su sve djeca komunjara.

 1. 0
  0

  Јадни људи, баш се пате! Што не објависте жиро рачун, да им уплатимо помоћ? Кад је новчану помоћ добио и Кековић, што не би и њима уплатили нешто? Боље нам је и тако, него да и они, као друг Кековић, откидају са иконе!

 2. 0
  0

  ovaj cirkus sa crvenim trakama, šta ovo znači koje su ovo predstave. ko ovu baku postavi za rektora, e zemljo čuda. pa i mira marković je htjela zoricu brunclik za ministarku kulture. a zorica ima završen ekonomski fak.

 3. 0
  0

  Е стварно га прећерасте! Ко Масја и Зјага су у вези и …. се ко кикирези.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here