Насловна Мозаик Радмила Кнежевић на Данима Душка Трифуновића у Источном Сарајеву

Радмила Кнежевић на Данима Душка Трифуновића у Источном Сарајеву

2
ПОДИЈЕЛИ

Књижевница Радмила Кнежевић из Будве, 12. и 13. септембра, биће гост културне манифестације Дани Душка Трифуновића, коју организује Културно-спортски центар Пале и Општина Источно Сарајево.

На књижевној вечери “Даљина ништа није”, Радмила Кнежевић ће говорити своју поезију са познатим пјесницима: Ђорђем Сладојем, Благојем Баковићем, Мирославом Алексићем, Љубивојем Ршумовићем, Мошом Одаловићем, Мирјаном Петровић, Миленком Јевђевићем и другима.

Другог дана боравка на Палама, Кнежевићева ће са колегама пјесниицима, наступити на Дану дјечје поезије, под називом “Прво воће”, јавио је будвански Арт прес.

ПОДИЈЕЛИ

2 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  У Новом Саду су га дочекали Ређепи, обоје
  Болео га је живот
  Носио је два каиша, један ради стомака
  Човјечина
  …“Песму „Пристао сам бићу све што хоће“ сам ја написао за Мају Сабљић. Она је полагала испит за глумицу и, пропала. Било јој је намештено да падне јер су њу у ствари снимали за неки филм, а да то она није знала. Бољи ће бити филм, кажу, ми ћемо је догодине примити. Видим, поиграли се са дететом и напишем: „Пристао сам да будем играчка, да продајем душу врагу своме, да остане само црна тачка после ове игре кад ме сломе.“ Мислио сам да то треба да буде балада, елегантна. Кад ови загаламише на народ: „Пристао сам бићу све што хоће.“ Кажем: зашто сте то преправили. „Жељко не пристаје да буде играчка“, кажу. Увек су се вадили на то да је већ све снимљено и да ту више ништа не може да се уради и убеђивали ме да ће бити хит. Шта можеш, они су финалисти, главни. Ја сам споредан. Зато и нема нас у евиденцији славних људи. Ми пишемо речи…“, Душко, … својим колегама са студија, у шали, „мене изучавају они који су дипломирали…“

  Дар је од Бога

  …“у свакој шали има мало шале…“

  http://riznicasrpska.net/knjizevnost/index.php?topic=405.0

  https://www.youtube.com/watch?v=hvUi-obbF8g

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here