Насловна Друштво Радикализовали протест: Инвалиди рада сада одбијају и воду

Радикализовали протест: Инвалиди рада сада одбијају и воду

0
ПОДИЈЕЛИ

invalidi-strajk

Инвалиди рада из Бијелог Поља и Рожаја, њих 70, колико их је прије седам дана почело штрајк глађу, радикализовали су протест. Послије хране и љекова, који су некима од њих пријеко потребни, сада одбијају и воду, преносе „Вечерње новости“.

„Због болести, наш број је преполовљен. Неки од наших колега су у болници, неки на кућном опоравку, али како ко од њих излази из кризе придружује нам се у штрајку“, казао предсједник инвалида рада из Бијелог Поља Лазар Кнежевић.

Кнежевића, као и његове колеге, боли немаран однос одговорних према њиховим патњама.

Истакао је да се сада једино уздају у амбасадора ЕУ у Подгорици Митју Дробнича, коме су предочили захтјеве.

Они захтјевају да инвалиди са 55 година стекну право на пензију, као и они са 30 година стажа, без обзира на старост. Траже и да жене инвалиди рада са 25 година радног стажа имају право на пензију.

„Све су то реални захтјеви. Када су власти могле да по повлашћеним условима омогуће одлазак у пензију радницима КАП, „Боксита“ и других фирми са југа, може се учинити нешто и за нас са севера. Међутим, наши представници у Подгорици једноставно ћуте. Питамо се докле“, казао је Кнежевић.

Бјелопољска полиција забранила је протестну шетњу инвалида рада са Сјевера, која је требало да се одржи 21. октобра, дан након геј параде у Подгорици.

Планирано је да пјешаче од Бијелог Поља до Подгорице. Међутим, полиција је забранила организовање протестног марша, јер би, како су навели, дошло до угрожавања имовине и сигурности.

1 КОМЕНТАР

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here