Насловна Друштво Раде Шербеџија: Не знам гдје је моја кућа

Раде Шербеџија: Не знам гдје је моја кућа

1
ПОДИЈЕЛИ

Глумац, режисер, пјесник и пјевач, Раде Шербеџија, који се почетком деведесетих преселио у Америку, гдје је изградио холивудску каријеру, прије неколико година се вратио у Хрватску.

Rade_Serbedzija

На питање зашто је одлучио да напусти холивудску фарбику снова о којој сањају многи глумци, свестрани умјетник је за наш лист рекао:

„Зажелио сам се Јадранског мора, пријатеља и хтио сам да моје младе кћери учврсте везу са језиком и менталитетом свог народа. Зажелео сам се и својих градова у којима сам одрастао, публике, за коју пјевам на традиционалним новогодишњим концертима у Београду, Новом Саду, Загребу, Пули и Љубљани.“

Мада је његова садашња адреса у Ријеци, легендарни глумац признаје да се нигдје не осјећа као код куће, ни у Америци, ни у Европи.

„Где је моја кућа, не знам“ – истиче Раде.„На једном згаришту у Лици, у напуштеној улици у Винковцима, на четвртом спрату „Браће Кавурића“ у Загребу, где више не станују ни моје ствари. Станујем на четвртом спрату у лијепој кући у Ријеци. Изнад пијаце и сасвим симболично баш преко-пута позоришта. Немам ја више куће. То су сада само станови у неком страном свијету и животу који заједно са мојом Ленком, моје петоро дјеце и троје унука, живим последњих 25 година.“

1 КОМЕНТАР

  1. 0
    0

    Serbezija je pravi srbin lojalan demokratskoj drzavi hrvatskoj koja je protjerala i ubila nekoliko stotina hiljada njegovih sunarodnika a da taj vajni glumac nikad ne postavi pitanje zasto.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here