Насловна Колумне Рада

Рада

1
ПОДИЈЕЛИ

Рада, али не флаширана вода, већ Радмила (ректорка) Војводић, колико сам успио да испратим, води жесток фајт са Владом, чак високе челнике (колико сам успио да протумачим) оптужује за ревашизам, док они њу, за непоштовање задатака предвиђених Статутом и Законом о високом образовању. – Ни у овој колумни не бих да прејудицирам, али, богме, како за сада ствари стоје (и теку), Радмили ће Беране (случај ВМШ), искијати на нос…

Чаршијом се чаврља да је, што се овог случаја тиче, Рада само маска (позоришна), а да је, заправо, у Влади дубоки раскол, и отуд није за чудо што сваким даном пљуште оставке, и ако је Шебековој за неку утјеху, неће бити усамљена и беспослена, има их (иха-ха) који ће јој се брзих дана придружити, овај тренд искипавања из високопозиционираних фотеља тек је узео маха. – (Као србину, вјечито незапосленом и апсолутно обесправљеном, тако нешто не може ми, нажалост, бити страно; е, сад, и новоцрногорци су почели проширивати поља искуства, а велико је искушење препустити се интензитету доконула. Ко ми не вјерује нек` се препусти испразности безфункционалног самовање, и упознаће свог ђавола…)

Зајединички језик у власти (како је именован у Сарајеву граду), одједном постао проблем код питања ВМШ, Беране. Рада не бијаше хтјела одступити ни за јоту што ни Марковићу није падало на памет, и користим прилику да лајкујем (надам се никад више!) премијерову изјаву у којој вели – да се дио „грађанске“ опозиције у четвртак није имао рашта састајати, будући да нам предстојећи избори падају тек 2020. год. Звучи фантастично, а опет је тако реално.

Да, Рада, све су прилике, није била уобичајила поштовати задатке предвиђене Статутом и Законом о високом образовању, умишљајући (ваљда) да је сама по себи закон, што се често зна обити о покондирану тикву, и тако бива кад се ствари крену подцјењивати, у смислу: ма ко јебе Беране и ВМШ, има да буде како ја кажем, и што се мене тиче (Раде), школство преселити у Подгорицу, и тачка. Међутим, Рада се исхитрила, заборављајући да је Марковић маде ин Мојковац… Има, дакле, посебну емоцију кад је у питању сјевер.

Не могу тренутно да се сјетим који је познавалац људске ћуди рекао да, у распојасаној власти, жена се насилније односи према закону и оним тачкама које покрива, на тај се начин, у ствари, светећи Држави која је у знаку мушкарца… Ко би га сад знао је ли то тако (или није), али, једно је факат: femme-горке су, кад је ријеч о власти и спровођену закона, увијек преко пања, одсјечно, круто, неженствено… Размислимо само шта Шћепка чини (кукала нам пензионисана мајка!), и биће више него довољно.

Не само из разлога што сам окорели нихилист, али давно увидјевши како стоји са femme-горкама, одлучих се живот протраћити као самац… Ко зна, можда због ове одлуке једном не зажалим горко?

У међувремену, будно ћу пратити нео-црногорке и оставке које (као) саме и по рачуници своје савјести буду давале.

 

1 КОМЕНТАР

  1. 0
    0

    Smece nevidjeno. Zastidje Univerziteta. Sramota Profesije, sramota visokog skolstva. Bruka, koja ce biti opjevana u neklim novim Guslama. Mjesto Kosovskog i poskosovskog Ciklusa, sad cemo imati Milovski, Lopovski Ciklus, Radmilinu eru propadanja i brukanja Univerziteta… Radmila je dno dna, ne zasluzuje ni cistacica na univerzitetu da bude, a ne Rektor! Fuj!

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here