Насловна Политика ПЗП: Режим показао да се највише плаши мирних протеста

ПЗП: Режим показао да се највише плаши мирних протеста

0
ПОДИЈЕЛИ

Група посланика Покрета за промјене поднијела је иницијативу за покретање поступка за оцјену уставности Закона о јавним окупљањима, очекујући да ће Уставни суд поништити одредбе, које, како сматрају, угрожавају људских права и слободе.

Taci-protest-PG-18

У иницијативи коју су потписали посланици Небојша Медојевић, Бранко Радуловић, Коча Павловић, Бранка Бошњак и Вељко Васиљевић, наводи се да сваки диктаторски режим пред свој коначни пад повлачи неурачунљиве потезе, како би покушао да се одржи на власти.

“Усвајање измјена Закона о јавном окупљању је управо такав потез, јер су тиме у ствари показали чега се највише плаше, а то су мирни протести незадовољних грађана”, каже се у коментару посланика на поднијету иницијативу.

Према њиховим ријечима, режим је свјестан да је сваким даном све више оних који су незадоваљни и који јасно виде како и на који начин се опстаје на власти, а све на рачун грађана.

“Па су ове измјене закона само покушај гушења јавног изражавања незадовољства обесправљених и последњи очајнички потез премијера Ђукановића и његових климоглаваца”, каже се у саопштењу.

Из ПзП су указали да је Уставни суд већ проглашаво такве одредбе неуставним и да је пракса Европског суда за људска права показала да су те врсте забрана угрожавање људских права и слобода.

“Хоћемо да вјерујемо да ће Уставни суд Црне Горе одреговати сходно ранијим одлукама и пракси Европског суда и поништити неставне одредбе овог закона донешеног из очаја”, закључује се у саопштењу.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here