Насловна Политика ПзП: Награда за рушитеље

ПзП: Награда за рушитеље

1
ПОДИЈЕЛИ

hotel-crna-gora

Поводом награде из области туризма, која је отишла Normal companyЖарка Бурића, исте оне која је одговорна за рушење хотела Црна Гора, обратио се одбор ПзП-а Подгорице. Испред одбора Главног града Покрета за Промјене, изјаву је дала Ива Павловић.

Саопштење преносимо у цијелости.

Шта рећи о хотелу Црна Гора а да већ није речено? На мјесту култног хотела, нићи ће још већи и претпостављамо ,,култнији“ Хилтон, са девет комплетно опремљених мултифункционалних сала, ВИП спа и сличним садржајима намијењених новобогаташкој елити којој је стари хотел био стран прије свега јер се нијесу осјећали добро у симболу урбаног, градског духа Подгорице, оног који се ево већ неколико година уназад покушава затријети на све могуће начине. Награда ТОП за најбољу компанију у области туризма припала је ,,Normal company“ Жарка Бурића. Истој оној која је срушила стари хотел. Бурић је, приликом полагања камена темељца за нови хотел у децембру 2011. године, рекао да ће доћи до неких промјена на изгледу хотела ,,Црна Гора“, али да ће, ипак, задржати препознатљивост. ,,Имамо обавезу да сачувамо дух хотела ,,Црна Гора“, који је био симбол Подгорице и надам се да ће то и остати”, истакао је тада Бурић. Као што се види, ни тада није био превише прецизан инвеститор на који ће начин сачувати тај дух. Но срушити један хотел и није неки чин, иако су сви сагласни да није требао да се руши. Али награђивати компанију која је у дјело спровела то рушење је врхунац цинизма и велики шамар јавности. Ова награда је уједно и разбила сваку дилему да црногорска врхушка није имала везе са рушењем. Нити ће хотел бити враћен у првобитно стање, нити ће владајућа елита са гнушањем одбити позив када се исти буде опет отварао. Да ли ће допринијети развоју туризма? Тешко. То је сувише сложена привредна грана коју у Подгорици очигледно воде аматери. Због хобија и прања пара.

1 КОМЕНТАР

  1. 0
    0

    Не видим што се дигла толика граја око рушења „Црне Горе“… Црна Гора је давно срушена, а што се тиче хотела…. па људи није Партенон срушен, него класично грдило соц-реалистичке архитектуре!

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here