Насловна Политика ПзП: Једино нам је улица преостала

ПзП: Једино нам је улица преостала

0
ПОДИЈЕЛИ

Из Мреже младих Покрета за промјене саопштили су данас да је, због читаве друштвене ситуације, улица једина институција која је преостала. pokreta-promjene-clan-evropske-narodne-partije-slika-285098„Имајућу у виду чињеницу да се Црна Гора  налази у дубокој економској, моралној, друштвеној, политичкој кризи, чињеницу да је опозиција деценијама брутално обмањивана и крадена на изборима које је свих ових година организовао овај мафијашки режим на челу са ДСП-ом и његовим сателитима, вријеме за један другачији вид борбе одавно је већ дошло. Због свега наведеног, улица је једина институција која нам је преостала“, казао је предсједник Младих ПзП-а Никола Бајчетић.

Како каже, протести и треба коначно да истргну младе снаге из дугогодишње апатије, да пробуде бунт у њима који по природи станује у духу свих младих људи, И на тај начин сви заједно, удружени са старијим и искуснијим колегама, почнемо да пишемо једну нову страну црногорске историје, у којој ће Црна Гора да се ослободи од првих и других фамилија, од пљачкаша и гробара привреде, од болесног неолибералног концепта који је управо једној малој шачици неспособних  али подобних људи омогућио енормно богатство на рачун осиромашених и обесправљених грађана наше земље.  

,,Мрежа младих ПзП-а овим путем јавно позива све слободне младе људе, студенте, студентске представнике, да се прикључе кампањи поводом протеста.  Први конкретан корак је сједница предсједништва Мреже младих на којој ћемо дефинисати  на који начин ћемо радити у предстојећој кампањи, а осим тога размотрићемо предлог да и подмладцима других опозиционих партија упутимо позив за евентуално заједничко дјеловање. Зато што сматрамо да млади људи треба да буду значајан фактор током самих протеста предложићемо формирање организационог одбора у који ће бити укључени млади, представници студената, студентских организација НВО која се баве питањима и статусом младих.

За нас младе из ПзП, а надамо се и свих здравомислећих , мисија и улога протеста је оздрављење друштва. Актуелни режим је пропустио све шансе да створи истински грађанско друштво са истим аршинима правде за све, са равномјерно распоређеним добрима.  Они нису урадили свој посао како треба у интересу народа већ у свом сопственом, и зато морају да оду. Јер ако им дозволимо да остану, бојим се да смо потписали  карту у једном правцу за све будуће нараштаје“, поручио је Бајчетић.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here