Насловна Политика ПзП: ДФ је мета перфидне медијске харанге

ПзП: ДФ је мета перфидне медијске харанге

0
ПОДИЈЕЛИ

,,Од свог настанка у јулу 2006. па до данас, као партија изворних суверениста, ПЗП се све ове године борио за остварење политичке идентичне мисије, која обухвата 1) израдњу и одбрану државе, 2) унутрашње помирење у Црној Гори, и 3) смјену ДПС-а. И ко год је искрено прихватао та три међусобно повезана циља, од ПЗП-а је био третиран као политички саборац, без обзира на његову доминантну вјеру, нацију, или његове специфичне партикуларне интересе“, наводи се у саопштењу Покрета за промјене.

Koca Pavlovic pokret

Из ПзП-а подсјећају на разне нападе које су као партија прошли, и како је Демократски фронт сада изложен истим тим нападима.

,,Пројекат Демократског Фронта је настао као отјеловљење управо те трочлане историјске мисије, због које је ПЗП формиран 15. јула 2006.

Од краја 2008. године до данас ПЗП је више пута био изложен субверзивним нападима који су долазили из истог центра неформалне, ванинституционалне политичке моћи. Од тада до данас стратегија тих напада је била и остала иста.

Почињали су покушајем преузимања контроле унутар органа ПЗП-а, а након почетног неуспјеха тог покушаја, ти напади би прерастали у бруталну медијску харангу са циљем да се ПЗП уништи, како би се ослободио онај дио политичке сцене који је ПЗП заузимао и који и данас заузима.

Медијско-банкарски тајкуни, окупљени око тајног неформалног центра политичке моћи, настојали су да уклањањем ПЗП-а ослободе простор за нова политичка чеда која су сваки пут били принуђени да формирају. Тако је било 2009, тако је било 2012″,  наводи се у саопштењу.

,,А тако је и сада 2015. Поред ПЗП-а, данас је и Демократски фронт (ДФ) мета перфидне субверзивне медијске харанге, која долази из истог неформалног центра политичке моћи. И опет се догађа исто – након неуспјелог покушаја контролисања ДФ-а, медијски рекеташи сада покушавају разбити нашу коалицију како би ослободили простор за још један, нови политички ентитет, који је створен у истој, тајној медијско-банкарској кухињи.

Након свих ових година, и након свих неуспјелих покушаја рушења ПЗП-а а сада и ДФ-а, јасно је да су мотиви за такве акције увијек били и остали идеолошки, а никада персонални. Наша политичка мисија, ПЗП-а и ДФ-а, била и јесте то што је неприхватљиво, јеретичко, а не „потрошени лидери“, војводе и земунци, како се то жели подметнути домаћој јавности.

Јасно је, наиме, да је наша одлучност да смијенимо ДПС, наша искрена посвећеност црногорско-спрском помирењу, и наша нулта толеранција према овим безочним насртајима на сувереност државе и на интересе грађана – јасно је да је то оно што смета и оно што треба уклонити са политичке сцене. Како би се, потом, на том упражњеном мјесту, угнијездило ново политичко чедо истог, више пута поменутог неформалног медијско-банкарског центра моћи. Партијско чедо које ће направити „историјски договор“ са режимом, које ће „подвући црту“ и заборавити доказе о досадашњој пљачки, и које ће потом наставити да влада скупа са ДПС-ом, спроводећи исту, досадашњу политику. Ето то је план чијем остварењу су ПЗП и ДФ данас велика брана“, стоји у саопштењу.

На крају из Покрета за промјене подсјећају како су, и чијом одговорности ,,изгубљени“ Подгорица и Херцег Нови на локалним изборима изборима. 

,,И баш као и 2009, и 2012, и данас се операционализација медијске хајке спроводи на исти начин. Исти тобожњи аналитичари, исти добро плаћени активисти, опет су кључни јуришници у медијској харанги и политичкм рекетирању, којима су већ мјесецима изложени ПзП и ДФ. А и прича тих плаћеника је иста као и 2009 и 2012. Бајато обмањивање, давно препознато као режимска превара.

Оно њихово пропагирање „треће суверенистичке колона“ из 2009, које се мало прформулисали у пропаганду, „трећег пута“ током 2012, сада је 2015. дефинисано као трећа, про-НАТО колону, која тобоже неће ни са једнима ни са другима. А да је свака прича о трећем путу, и да свака прича о томе како „неће ни са једнима ни са другима“, најобичнија режимска превара опозиционих гласача –то нам је јасно показало оно Европско лице Подгорице, и ова два Круша у Херцег Новом. Само је Европско лице могло да ДПС-у омогући долазак на власт у Подгорици, и само су два Круша могла да ДПС-у поклоне Херцег Нови!

Са подршком од 30% грађана, која перманентно расте, ДФ је једна од најјачих опозиционих странака у Европи. Наш моћни ДФ је једина опозициона брана свим овим свакодневним режимским настојањима да додатно поробе и понизе грађане и да распродају и покраду ово што је преостало од националних ресурса. Уз све то, ми у ДФ-у имамо кристално јасну и потпуно јединствену политику : црногорско-српско помирење, одбрана државе и свргавање ДПС-а. Ко год дијели те циљеве, добро је дошао. А они којима ти циљеви не одговарају, ти ће морати да те своје ставове грађанима јавно појасне“ закључују у ПзП-у.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here