Насловна Друштво ПзП: Бесплатан превоз за пензионере

ПзП: Бесплатан превоз за пензионере

1
ПОДИЈЕЛИ

На територији Главног града и градских општина Тузи и Голубовци живи 31.473 пензионера, а према подацима Фонда ПИО просјечна пензија у Црној Гори 276,28 €, саопштила је данас Ива Павловић, чланица ГО ПзП. 

„Имајући то у виду, а обзиром на то да су пензионери често и једини хранитељи у породици, сматрамо да је неопходно да градске власти нађу начина да помогну овој категорији становништва давањем одређених повластица за коришћење градског превоза, и да им на тај начин олакшају свакодневно функционисање“, напоменула је Павловић.

Она је подсјетила да карта за превоз у једном правцу кошта 0,70е, и нагласила да су у региону на сличан начин већ увели субвенције за градски превоз. Тако да је у Јагодини, Зрењанину, Пожаревцу, Крагујевцу – превоз бесплатан за све старије од 65 односно 70 година, док се у осталим градовима плаћа готово симболична цијена на годишњем нивоу.

„Сматрамо да би нешто слично требало увести у Подгорици, управо због наведених чињеница о тешком положају пензионера“, истакла је Павловић на крају саопштења.

1 КОМЕНТАР

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here