Насловна Друштво ПВО систем „тријумф“ за сигурно небо изнад Русије

ПВО систем „тријумф“ за сигурно небо изнад Русије

1
ПОДИЈЕЛИ

Размјештање новог противваздушног система С-400 „тријумф“ на полуострву Крим подразумијева да цијела територија Црног мора, укључујући и територију Украјине, постане својеврсна зона коју контролише Русија.

Наиме, Русија је у Севастопољу размјестила други дивизион лансирног противракетног система С-400 са циљем да контролише ваздушни простор над Чонгаром и Армјанском на граници са Украјином, односно да на вријеме примијети и, ако је потребно, уништи ваздушне објекте који представљају пријетњу за Крим.

Руска армија је тиме направила моћни одбрамбени прстен око Крима тако да ниједна летилица неће моћи да угрози то руско полуострво.

У Севастопољу је ступити на бојево дежурство још један пук С-400. Већ и до сада је на Криму био пук С-400, као и ПВО системи „Панцир“, али ће тек сада бити до краја затворен одбрамбени круг. Са Крима ће се из ваздуха штитити и нови кримски мост.

Бојеву готовост посаде досадашњих дивизиона С-400 су провјерили на маневрима „Кавказ – 2016. године“.

Посланик у руској Думи, испред Крима, Дмитриј Белик, каже да је то уједно и порука украјинским генералима који су се минулих дана хвалили да су направили своју нову ракету.

У Министарству одбране Русије не скривају да су на Крим пребачена два пука С-400 и „Панцир-С1“ да би охладили „усијане главе“ у Кијеву. До сада је један пук С-400 био у рејону Феодосије и њиме се штити источни део полуострва, укључујући и кримски мост. А други пук, који ће ступити на бојево дежурство 12. јануара у близини Севастопоља, затвориће простор у граничном појасу са Украјином.

1 КОМЕНТАР

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here