Насловна Политика Путин запријетио: Ко год нападне нашу војску у Сирији – биће уништен!

Путин запријетио: Ко год нападне нашу војску у Сирији – биће уништен!

3
ПОДИЈЕЛИ

Свака сила која запрети руској војсци у Сирији биће уништена, поручио је руски председник Владимир Путин, пише Спутњик.

Vladimir Putin 114

Ситуација из сата у сат бива све напетија, а о томе сведочи и најновији иступ руског председника који је наложио руској армији да у случају било какве провокације или напада реагује максимално оштро.

Путин је на годишњем проширеном колегијуму Министарства одбране позитивно оценио акције руске групације у Сирији.

Министар одбране Сергеј Шојгу поднео је извештај у коме је, између осталог, указао и на последице ширења НАТО-а. Шеф Кремља Владимир Путин је на годишњем проширеном колегијуму Министарства одбране наредио да се у случају претње руским војницима у Сирији делује максимално оштро.

Желим да упозорим оне који поново покушају да организују било какве провокације против наших војника, ми смо већ предузели додатне мере како би се осигурала безбедност руских војника и ваздушне базе. Она је ојачана новим ваздухопловним компонентама и системима противваздушне одбране. Сва дејства ударне авијације врше се уз пратњу ловаца. Наређујем да се делује крајње оштро. Било какви циљеви који угрожавају руску групацију или нашу копнену инфраструктуру морају сместа бити уништени“, рекао је руски председник.

Путин је истакао да дејства Русије у Сирији не диктирају апстрактни геополитички интереси нити тежња да се тестира ново наоружање него то што Исламска држава представља директну претњу за Русију.

Француски председник, Франсоа Оланд, упозорио је да је „сасвим могућ рат Русије и Турске“, те истакао да је потребно извршити додатне дипломатске напоре у циљу проналажења решења за све актуелне проблеме.

Паралелно, Турска наставља са нападима на позиције Курда у Сирији, а од јутрос су напади интензивирани, јер је Тајип Реџеп Ердоган, турски председник, на састанку са Бараком Обамом, председником САД-а, добио подршку за своју политику у региону.

Турска ракетира позиције Курда у насељима Маранас и Тел-Рифат, а напади се врше из провинције Килис која се налази на турско-сиријској граници.

3 КОМЕНТАРИ

  1. 0
    0

    Свака част на оваквим упозорењима – наређењима , овако се чува достојанство, част и углед једне војске , државе и народа . Живела братска Русија. Надам се да ће оваква наредба бити издата када Руске базе буду постављене широм Србије које ћемо зајденички опслуживати !!!!

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here