Насловна Политика Путин: Западу смета независна Русија

Путин: Западу смета независна Русија

4
ПОДИЈЕЛИ

Русија је изложена притиску других земаља јер води независну политику, изјавио је председник Руске Федерације Владимир Путин на седници Савета безбедности Русије.

vladimir-putin

„Разлози притискања Русије су јасни – ми водимо независну унутрашњу и спољну политику, не тргујемо својим суверенитетом“, рекао је Путин.

Он је оценио да се то не свиђа свима, али да другачије не може бити.

Данас је очигледно да покушаји да се унесе раздор, да се подели наше друштво, да се игра на карту одређених тешкоћа, да се напипа осетљива слаба карика – нису дали очекиване резултате. Очекиване за оне који су увели мере ограничења нашој земљи и настављају да их одржавају“, додао је председник Русије.

Путин је нагласио да не треба рачунати да ће се непријатељски однос Запада према Русији променити.

„У догледној будућности не треба рачунати да промену непријатељског односа неких наших геополитичких опонената“, истакао је Путин.

Они који су Русији увели санкције, каже он, сами су виновници кризе у Украјини.

Путин сматра да је потребно урадити анализу постојећих изазова и кориговати стратегију националне безбедности Русије.

„Потребно је у кратком року спровести анализу целог спектра потенцијалних изазова и ризика – и политичких, и економских, и информативних, и других, и на основу тога кориговати стратегију националне безбедности Русије“, истакао је Путин.

Руски председник оценио је да Запад није успео у намери да подели руско друштво увођењем економских санкција, преноси „Восток“.

У говору на састанку председничког Савета безбедности Путин је навео да Запад жели да казни Русију за њен независни курс.

4 КОМЕНТАРИ

  1. 0
    0

    ovdje su bili planirali da grade akademiju za mornaricu,koliko su oni upoznati sa Rusijom kao drzavom vidi se iz neozbiljnosti kako su i sta su htjeli u Sevastopolju da grade svoju skolu.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here