Насловна Политика Путин за 10 одсто смањио плату себи и водећим званичницима

Путин за 10 одсто смањио плату себи и водећим званичницима

0
ПОДИЈЕЛИ

Руски предсједник Владимир Путин изјавио је данас да је своју плату и зараде неколико водећих владиних званичника умањио за десет одсто, пошто је економија државе уздрмана колапсом рубље.

putin

Пема декрету који је данас потписао руски предсједник, плата Путина, затим руског премијера Дмитрија Медведева, генералног тужиоца Руске Федерације Јурија Чајке и предсједника моћног Истражног комитета Александра Бастрикина, биће умањене за десет одсто од 1. марта до 31. децембра ове године, преноси агенција Франс прес.

Овакав потез долази за нешто мање од годину дана од када је Кремљ најавио да утростручује Путинову плату. Предсједник Русије је, како преноси француска агенција, зарађивао мање од његових министара у 2013. години.

Привреда Русије је тешко погођена западним санкцијама које су Москви уведене због наводне умијешаности у сукобе на истоку Украјине, а које су у комбинацији са падом цијена нафте, узроковале драматичан пад рубље у децембру прошле године, преполовивши њену вриједност према долару.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here