Насловна Друштво Путин: Утврдити узроке трагедиjе у Kарелиjи

Путин: Утврдити узроке трагедиjе у Kарелиjи

0
ПОДИЈЕЛИ

Руски председник Владимир Путин наложио jе Истражном комитету да утврди узроке трагедиjе у Kарелиjи, где jе на jезеру настрадало 14 деце, као и да се пронађу одговорни за ту несрећу.

Путин jе, изразивши саучешће због ове трагедиjе, издао налог за указивање помоћи преживелима и породицама погинулих, саопштио jе портпарол Kремља Дмитриj Песков, пренео jе синоћ Tас с.

У несрећи на jезеру у рускоj области Kарелиjа у недељу jе погинуло 15 особа – 14 деце и jедан инструктор, а операциjа потраге и спасавања jе окончана, саопштили су руски званичници, наводећи да су три особе приведене.

Портпарол Истражног комитета Русиjе Владимир Mаркин jе изjавио да су три особе приведене због сумње да нису поштовале безбедносне прописе.

Приведена су два инструктора и заменик директора хотела, где су деца била смештена, и коjи jе наводно организовао крстарење jезером, пренео jе AП.

Децу и инструкторе из рехабилитационог кампа „Парк-хотел Сjамозеро“, коjи су били у чамцима, затекла jе олуjа на jезеру у Прjажинскоj области Kарелиjе.

Чамци су се преврнули и потонули.

Tо jезеро се налази на 120 километара источно од границе са Финском. У чамцима, коjи су се преврнули и потонули, било jе 47 деце и четворо инструктора.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here