Насловна Политика Путин: Украјинска војска је НАТО легија

Путин: Украјинска војска је НАТО легија

1
ПОДИЈЕЛИ

Председник Русије Владимир Путин оптужио је данас украјинску војску да је „НАТО легија“ чцији је главни геополитички циљ чување Русије од ширења.

putin

„У суштини, то није војска, то је страна легија, у овом случају легија НАТО, која наравно нема за циљ одбрану украјинских националних интереса. Тамо постоје потпуно други циљеви„, истакао је Путин, пренела је агенција АФП.

„Ми често понављамо: украјинска војска. Али ко се заправо бори тамо? То су заиста делом званичне јединице оружаних снага, али својим највећим делом су такозвани добровољачки националистички батаљони“, рекао је Путин током сусрета са студентима у Санкт Петербургу, пренела је агенција ТАС С.

Геополитички циљеви те „НАТО легије“ су апсолутно противречни са националним интересима украјинског народа, закључио је руски председник.

Столтенберг: Бесмислене тврдње да је НАТО легија у Украјини

Генерални секретар НАТО-а Јенс Столтенберг одбацио је данас као „бесмислене“ наводе руског предсједника Владимира Путина да се НАТО легија бори на страни украјинских оружаних снага на истоку Украјине.

столтенберг

„Изјава да је у Украјини НАТО легија је бесмислена. Тамо нема никакве НАТО легије. Стране снаге у Украјини су руске, тако да мислим да то, на неки начин, представља проблем, јер те снаге подржавају сепаратисте са опремом“, нагласио је Столтенберг.

1 КОМЕНТАР

  1. 0
    0

    Rusija ima pravo, sviđelo se to nekome ili ne, da zaštiti svoje nacionalne interese. Jedan od tih interesa je da strane sile, koje joj mogu predstavljati ozbiljnu prijetnju, zadrži na pristojnoj distanci. Ona za tako nešto ima i volje i načina. Stoga kada neka država živi tik uz granicu velike i moćne države (poput Rusije) mora voditi računa da svojim potezima ne ugrozi njene interese. Svaki ozbiljan političar bi trebao znati da međunarodni zakoni su zakoni sve dok ne zaderu u interese velikih i moćnih. Pozivati se na nekakve međunarodne zakone i standarde, u slučajevima kada ugrozite neki od vitalnih interesa moćnih država, je bacanje prašine u oči svojim državljanima.
    Svaki Ukrajinac mora znati da će se Engleska i SAD boriti protiv Rusije do poslednjeg Ukrajinca.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here