Насловна Политика Путин у посети Вијетнаму

Путин у посети Вијетнаму

0
ПОДИЈЕЛИ

putin-upozoravaПредседник Русије Владимир Путин допутово је данас у Ханој у једнодневну државну посету Вијетнаму ради побољшања веза између та два бивша идеолошка савезника.

Разговори Путина и вијетнамског председника Труонг Тан Санга биће углавном усмерени на војну и енергетску сарадњу, пренела је агенција АП.

Русија је и даље главни снабдевач Вијетнама војном опремом и планира да у тој земљи отпочне производњу војне опреме уз уцешће руских компанија.
Русија је прошле седмице испоручила Ханоју прву од шест дизел-електричних подморница “Кило класа” у оквиру споразума из 2009.

Вијетнам и Русија су били идеолошки савезници до распада Совјетског Савеза 1991, а њихови билатерални односи су отоплили у време владавине Путина. Две земље су 2001. потписале споразум о стратешком партнерству.

Међусобна сарадња у енергетском сектору се развија и ван области нафте и гаса. Руска компанија “Росатом” је добила посао изградње прве вијетнамске нуклеарне електране која ће се градити у централном делу те земље.

Путин данас касније, после посете Вијетнаму, одлази у Јужну Кореју.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here