Насловна Политика Путин у документарацу о повратку Крима

Путин у документарацу о повратку Крима

0
ПОДИЈЕЛИ

Телевизијски канал „Русија 1“ најавила је у недјељу увече скоро емитовање филма под називом „Крим. Пут у Отаџбину“, у ком руски предсједник Владимир Путин говори аутору о томе како је изведена операција о враћању тог полуострва у састав Русије, пренијеле су руске агенције.

Vladimir Putin

„Позвао сам у Кремљ руководиоце наших специјалних служби, министарства одбране, поставио им задатак да спасу живот предсједника Украјине (Виктора Јануковича), јер би њега просто убили“, рекао је Путин, а преноси агенција РИА Новости.

„Били су постављени великокалибарски митраљези, како не би било много приче. Припремили смо се да га извучемо директно из Доњецка, копном, морем, из ваздуха (…) То је било између 22. и 23. (фебруара 2014.), завршили смо око седам сати ујутро. На растанку, рекао сам свим колегама: принуђени смо да започнемо активност на повратку Крима у састав Русије“, рекао је Путин.

На екрану се приликом емитовања исјечка појавио „кајрон“ на ком се наводи да ће филм бити приказан ускоро.
РИА Новости подсећа да Крим није признао легитимитет нове украјинске власти из фебруара 2014. и да је одлучено да се одржи референдум о будућој судбини 16. марта 2014. године.

Огромна већина изашлих – 96,77 одсто, гласало је за присаједињење Русији, бирајући између те могућности и обнављања важења Устава Републике Крим из 1992. године и статус Крима као дела Украјине, подсјећа агенција.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here