Насловна Политика Путин и Трамп: Украјинска криза не сме да се одужи

Путин и Трамп: Украјинска криза не сме да се одужи

0
ПОДИЈЕЛИ

Председници Русије и САД, Владимир Путин и Доналд Трамп, убеђени су да украјинска криза не сме да се одужи и да је потребно интензивирање напора у решавању овог питања, рекао је новинарима прес-секретар руског председника Дмитриј Песков.

„Америчка страна је присталица мишљења да не сме да се дозволи да се украјинска криза одужи. Потребно је интензивирати напоре за решавање овог проблема. У овом питању се наш став није уопште променио, он је прилично јасан, заснован на схватању да реализација Минског споразума нема алтернативу. И, наравно, пре свега, неопходно је да Кијев реализује Мински споразум, без било каквих других и трећих тумачења тог споразума“, рекао је Песков, одговарајући на питање какав је сада став Кремља поводом украјинског решавања кризе и какво је мишљење о овом питању изразио Доналд Трамп током суботњег разговора са Путином.

Састанак Путина и Трампа

Још је рано говорити о неком „договору“ са САД о састанку председника двеју држава, додао је Песков.

Москва очекује да помоћници Путина и Трампа оперативно обраде питање о састанку лидера Русије и САД.

„Надамо се да ће састанак бити одржан ускоро. Током састанка, шефови држава ће имати могућност да детаљније разговарају о питањима којих су се дотакли током телефонског разговора“, додао је он.

На питање да ли су санкције биле теме разговора, Песков је одговорио одрично.

„Засад није реално да се говорити о неким договорима: прво треба да се одреди датум и место састанка двојице председника“, рекао је Песков.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here