Насловна Политика Путин „спрема“ супероружје (ВИДЕО)

Путин „спрема“ супероружје (ВИДЕО)

0
ПОДИЈЕЛИ

Русија се похвалила новим технолошким открићем који ће представљати велики напредак у ратовању. Оружане снаге Владимира Путина ће моћи да униште непријатељске војне сателите и „искључе“ противничко наоружање.ruska raketa

Нови систем ће пригушити и онемогућити системе навођења крстарећих ракета са Запада и другог високо-прецизног наоружања. Идејни творци овог система наводе како је реч о “потпуно новом систему електронског ратовања“ који се може поставити на све врсте возила – од копнених преко ваздушних до водених.

,,Систем ће циљати непријатељске тактичке, стратешке и летелице на носачима као и сву електронску опрему и угушити деловање војних сателита“, објаснио је Јури Мајевски, заменик шефа руске Радио-електроничке технолошке групе (КРЕТ).

Додаје како нови оружани систем неће бити постављен на сателите јер је то забрањено међународним законима које Русија поштује.

Неслужбено представљање новог руског супероружја долази баш у време када су односи Запада и Русије на најнижем нивоу од пада Совјетског савеза и када се страхује од новог хладног рата.

Владимир Путин је често инвестирао у обнављање војне моћи која је каскала за Западом од краја совјетске ере.

,,Нова технологија ће “у потпуности пригушити комуникацију, навигацију и тражење мета као и коришћење високо-прецизног оружја“, објаснио је Мајевски, али није откривао више детаља.

Додаје како ће се систем заправо користити за гашење непријатељског наоружања.

,,Тренутно га тестирамо у нашим радионицама. До краја године, компоненте система би требало да напусте фабрике и да буду пребачене на тестне полигоне“, закључио је Мајевски.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here