Насловна Политика Путин: САД криве за ситуацију у Палмири

Путин: САД криве за ситуацију у Палмири

1
ПОДИЈЕЛИ

Руски предсједник Владимир Путин је на прес-конференцији са јапанским премијером Шинзом Абеом изјавио да то што се дешава у Палмири представља резултат недоговорених акција САД са Сиријом и Русијом.

„Све што се дешава у Палмири је резултат недоговорених акција између тзв. међународне коалиције, сиријских власти и Русије“, рекао је Путин, преноси Спутњик.

Он је нагласио да се нада да се сиријска војска може учврстити у Алепу.

„Веома се надам да ће сиријска војска, након успјешних борбених акција у Алепу, успјети да се учврсти, а цивили се врате нормалном животу. Већ неколико хиљада људи се вратило у своје куће, чак у полуразрушене“, рекао је Путин.

Како је рекао, Турска пружа свесрдну подршку операцији изласка милитаната из Алепа како би се спасили цивили.

„Судећи по свему, што ја видим дешава се управо то што смо се договорили, укључујући и са предсједником Турске још за вријеме састанка у Санкт Петербургу. Ми смо се договорили да Турска пружа свестрану подршку у напуштању града оних милитаната коју буду спремни да положе оружје у Алепу, прије свега, ради очувања живота цивила“, навео је руски предсједник на прес-конференцији у Јапану, преноси Спутњик.

Истакао је да у наредној фази слиједе преговори са наоружаном опозицијом у Сирији.

„Наредна фаза је постизање договора о пуном прекиду ватре на територији читаве Сирије. Ми водимо веома интензивне преговоре са представницима наоружане опозиције, такође уз посредовање Турске“, рекао је Путин и додао: „Ако стране у конфликту пристану ми ћемо се обратити са молбом предсједнику (Казахстана) Назарбајеву да подржи овај процес. Ако се то деси, то неће бити платформа која неће бити конкурент нпр. Женеви. Она ће допуњавати женевске преговоре“, објаснио је руски лидер, наводи Спутњик.

1 КОМЕНТАР

  1. 0
    0

    Ovo još niko nije radio da krvnike bez kazne pušta da se ponovo pridruže svojima na drugim teritorijama koju drže i čak ih autobusima odvozi kao turiste.I onda će im Amerikanci biti krivi kad teroristi dobiju pojačanja kod Palmire.Za to postoji recept koji se zove Blajburg.Ni to nije garancija očuvanja pobede,ali ovo je garancija gubitka.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here