Насловна Политика Путин Рутеу објаснио зашто је Русија против међународног трибунала за малезијски Боинг

Путин Рутеу објаснио зашто је Русија против међународног трибунала за малезијски Боинг

0
ПОДИЈЕЛИ

Председник Русије Владимир Путин у телефонском разговору с премијером Холандије Марком Рутеом поново је указао на несврсисходност оснивања међународног трибунала за несрећу малезијског авиона у Украјини.

putinsdasda

Председник Русије је потврдио да није променио став о несврсисходности оснивања таквог судског органа. Такође је акцентовао да постоје многа питања везана за истрагу укључујући она везана за прикупљену базу доказа, као и за недозвољавање Русији да суштински учествује у њеном спровођењу„,  цитира агенција ТАСС саопштење прес службе Кремља.

 Наглашена је спремност руске стране за тесну сарадњу у циљу утврђивања узрока и околности те трагедије.

Такође, Путин је нагласио потребу потпуног спровођења резолуције Савета безбедности Уједињених нација усвојене 21. јула 2014. године, која је усмерена на спровођење свестране, темељне и независне истраге несреће.

Размењена су мишљења о послу који су обавили стручњаци у контексту припреме нове резолуције СБ УН на ту наводи се у саопштењу.

Путин је истакао да је руски нацрт таквог документа био усмерен на допринос решавању задатака означених у резолуцији 2166. Изражено је жаљење због тога што тај компромисни предлог нису подржале земље које се залажу за оснивање Међународног трибунала за несрећу авиона „Малезија Ејрлајз“.

Такође, Путин и Руте су разменили мишљења о стању и перспективи развоја руско-холандских односа. Телефонски разговор је обављен на иницијативу холандске стране.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here