Насловна Политика Путин: Производња новог оружја је и питање економског раста РФ (ВИДЕО)

Путин: Производња новог оружја је и питање економског раста РФ (ВИДЕО)

0
ПОДИЈЕЛИ

Производња новог оружја није само питање обезбеђивања одбрамбене способности, већ и економског раста земље, изјавио је председник Русије Владимир Путин на дан примопредаје новопроизведеног наоружања армији, наводи агенција РИА Новости .

putin

Производња новог оружја и технике није само питање озбезбеђивања одбрамбене способности, што је, наравно, изузетно важно, и колико данас за то се издвајају средства. Али, то су и питања везана за привреду, развој нових технологија, очување нивоа запослености у руској привреди„,  казао је председник РФ.

По његовом мишљењу, решавање свих тих задатака „умногоме одређује социјалну климу у војним предузећима и научним колективима„.

Путин је посебно истакао да праћење реализације државних војних набавки даје позитивне резултате.

Таква стална контрола, без сумње, повећава и надам се да ће даље повећавати одговорност војне индустрије за све преузете обавезе. По потреби ћемо дозвољавати корекције и доносити одговарајуће корективне одлуке у тој области нашег рада„, казао је руски председник.

Путин је додао да се у овом тренутку задати параметри државних војних набавки поштују, у различитим видовима и родовима војске значајно се повећао удео нових модела оружја и војне технике са 30,5 на 70,7 одсто.

Та бројка сведочи да су војна предузећа постигла добар темпо и да благовремено извршавају своје обавезе„, закључио је Путин.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here