Насловна Политика Путин позвао на јачање оружаних снага

Путин позвао на јачање оружаних снага

0
ПОДИЈЕЛИ

Руски председник Владимир Путин позвао је на јачање борбене способности руских оружаних снага, што обухвата брже распоређивање војних јединица.

„Значај копнених снага, заједно са авијацијом и морнарицом, у војним сукобима је висок. Наш задатак је да им обезбедимо најбољи хардвер, савремену опрему и значајно повећамо њихове борбене способности“, рекао је Путин.

Путин је истакао да је мобилност један од главних показатеља ефикасности копнених снага, током трансфера војника на велике раздаљине и њихове брзе расподеле, преноси Спутњик интернешнал.

Руски председник је уједно изразио наду да ће руске оружане снаге бити значајно ојачане новим вишенаменским ловачким авионима „миг 35“.

„Пре свега желим да вам честитам на овом важном догађају, на почетку пробних летова нашег новог лаког ‘миг 35’ борца“, рекао је Путин током видео-конференције поводом почетка тестирања тог авиона.

Он је додао да нови борбени авион има унапређене карактеристике, да је опремљен најсавременијим оружјем и способан за праћење од 10 до 30 циљева.

„Веома се надам да ће наше оружане снаге бити значајно ојачане овом летелицом“, рекао је Путин.

(Танјуг, РТС)

ПОДИЈЕЛИ

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here