Насловна Политика Путин писао Николићу: Oва година потврдила стратешки карактер руско-српског партнерства

Путин писао Николићу: Oва година потврдила стратешки карактер руско-српског партнерства

0
ПОДИЈЕЛИ

Одлазећа година потврдила је стратешки карактер руско-српског партнерства, истиче се у писму председника Русије Владимира Путина које је данас председнику Србије Томиславу Николићу уручио руски амбасадор у Београду.

Николић и Путин потврдили пријатељство двеју земаља „Развијао се политички дијалог и постигнути су договори који отварају добре могућности за реализацију билатералних пројеката од узајамног интереса“, напомиње се у Путиновом писму, како је пренела председникова Служба за сарадњу с медијима.

„Вама, Вашој породици и пријатељима здравље и успехе, а братском српском народу — мир, благостање и просперитет“, пожелео је, такође, Путин у писму Николићу. Руски амбасадор Александар Чепурин је, уручивши Путиново писмо, рекао Николићу да су Србија и Русија у претходних неколико година успоставиле систем великог поверења и добрих односа. Руској Федерацији је битно да постоји стабилност у развоју наших билатералних односа, па ће са пуном пажњом пратити ток кампање и председничких избора који ће током 2017. године бити одржани у Србији, додао је Чепурин.

Председник Србије Томислав Николић и амбасадор Русије Александар Чепурин Како се наводи у саопштењу, Николић је, у разговору са Чепурином, изразио велику захвалност на подршци коју Руска Федерација пружа Републици Србији и Републици Српској. Осим тога, председник Србије је искористио прилику да још једном искаже велику жалост због трагедије у којој су у недељу, приликом пада руског војног авиона у Црно море, животе изгубила 92 путника и члана посаде, међу којима и чланови војног хора „Александров“. Председник Николић и амбасадор Чепурин разговарали су и о заједничким пројектима, које реализују српске и руске компаније, додаје се у саопштењу.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here