Насловна Политика Путин: Палестинци имају право на државу

Путин: Палестинци имају право на државу

0
ПОДИЈЕЛИ

Палестинци имају право да оснују независну, одрживу, територијално повезану државу, са главним градом у источном Јерусалиму, истакао је руски председник Владимир Путин на самиту Арапску лиге у Шарм ел Шеику.

Vladimir Putin 123

„Русија одлучно осуђује злочине екстремиста и терориста, због којих је угрожена безбедност у многим арапским земљама, и залаже се за решавање проблема мирним путем, без мешања споља“, стоји у поздравном говору руског председника на самиту.

Како се наводи у саопштењу, сусрет се одржава у тренутку комплексних друштвено-политичких и економских кретања у земљама Блиског истока и Северне Африке са којима Русија има традиционално добре односе.

„Подржавамо тежње арапских народа да се крећу ка светлој будућности и залажемо се за решавање свих проблема који су пред нама мирним путем, без мешања споља“, наводи се у саопштењу.

Путин је такође нагласио и да се безбедност многих земаља данас неизвесна, због интензивирања активности екстремистичких и терористичких група, које заузимају читаве градове и провинције, наносећи бол и патњу стотинама хиљада цивила и уништавајући непроцењиво културно наслеђе човечанства.

„Русија одлучно осуђује злочиначке акције које немају никакво оправдање“, каже се у саопштењу објављеном на сајту Кремља у суботу.

 

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here