Насловна Политика Путин: Неморални покушаји прекрајања историје (ВИДЕО)

Путин: Неморални покушаји прекрајања историје (ВИДЕО)

1
ПОДИЈЕЛИ

Сви покушаји да се поново пише историја недопустиви су и неморални, јер представљају израз прикривања нечије властите срамоте, рекао је данас у Москви руски председник Владимир Путин поводом обележавања 70 година ослобођења нацистичког концентрационог логора Аушвиц – Биркенау.

putin4

Путин је одржао говор у московском Јеврејском музеју и Центру толеранције. “Тешко је замислити да су фабрике смрти, масовне егзекуције и депортације биле ужасна стварност 20. века, да су биле организоване у наизглед веома цивилизованој Европи и да су биле изграђене са мукотрпном прецизношћу и хладнокрвно”, навео је Путин.

Он је позвао на заједничке напоре у супротстављању покушајима претњи од неонацизма и тероризма у модерном свету. “Треба заједно да устанемо против тих претњи и да заједно штитимо мир и слободу народа и право држава за њихов сопствени пут развоја”, истакао је руски председник.

Путин је упозорио на опасност од политике двојних стандарда, наводећи пример Украјине. “Добро знамо колико су опасни и деструктивни двоструки стандарди, равнодушност и апатија за судбину других. То је оно што се данас дешава на југоистоку Украјине где месецима хладнокрвно убијају мирне грађане Донбаса, Луганска и других места”, казао је Путин.

Он је нагласио да покушаји поновног писања историје често скривају сопствену срамоту, кукавичлук, лицемерје и издају и служе као лош изговор за директно или индиректно прецутно помагање нацистима.

Путин је нагласио да је руски народ поднео највећу жртву за победу против нацизма у Другом светском рату.

1 КОМЕНТАР

  1. 0
    0

    Pocinioci najstrasnijih zlocina u istoriji nijesu adekvatno kaznjeni zato su digli glavu i plasiraju monstruozne lazi.
    Da nije bilo Crvene armije ko zna koliko bi jos zlocina pocinili i gdje bi se zaustavili.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here