Насловна Политика Путин: Наставља се борба против корпумпираних чиновника

Путин: Наставља се борба против корпумпираних чиновника

0
ПОДИЈЕЛИ

putin 2Власти Руске Федерације наставиће борбу са корупираним чиновницима и функционерима без обзира на њихов статус или на партијску припадност, поручио је данас председник Русије Владимир Путин.

„- Ми ћемо и даље на најозбиљни начин, и без обзира на дужност или патријску припадност, да из корена чупамо ту заразу. Нека сви знају за то – рекао је Путин на састанку са представницима надзорног савета Агенције за стратешке иницијативе за промоцију нових пројеката.

Он је подсетио да је само на основу доказа које је прикупила Федерална служба безбедности (ФСБ) покренуто више од 7.500 судских процеса због корупције против особа које припадају различитим партијама, преносе РИА Новости.

Руски председник је рекао и да, када се посумња на чиновнике на највишим функцијама да су узимали мито или на други начин били укључени у коруцију, он о томе бива обавештен и пре него што оптужница постане јавна.

То се, према Путиновим речима, односи на званичнике који су на функцијама у федералним телима, као и на начелнике региона и области као, на пример, на градоначелника Астрахана Михаила Стољарова, иначе члана владајуће Јединствене Русије који се сумњичи за тражење мита у висини од 300.000 долара.

Истакавши да је велики број оптужница за корупцију завршен осуђујућом пресудом, Путин је као пример навео случај губернатора Тулске области Вјачеслава Дудку који је добио двет година затвора за узимање 1,2 милиона долара мита.

Путин је истако да се међу отпуженима већ налазе чланови различитих партија: у Јарослављу члан Демократске платформе, у Новосибирској области члан Комунистичке партије а у Јакутији члан Праведене Русије.

Према подацима шефа председничке администрације Сергеја Иванова, ове године више од 2.500 чиновника пријавило је да им је нуђен мито, с чим у вези је покренуто 835 кривичних дела, пише руска агенција.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here