Насловна Друштво Путин: Како то 200 Руса пребије више хиљада Енглеза?

Путин: Како то 200 Руса пребије више хиљада Енглеза?

2
ПОДИЈЕЛИ

Руски председник Владимир Путин осудио је хулиганско насиље на Европском фудбалском првенству у Француској, и упитао се иронично „како 200 Руса могу да пребију хиљаде Енглеза“.

„Насиље руских и енглеских навијача је будалаштина. Сад кад сам то рекао, морам да кажем и да не разумем како 200 наших навијача може да пребије неколико хиљада Енглеза. Мислим да се више пажње придаје тучама навијача, а мање фудбалу. Жао ми је што је тако„, рекао је Путин на економском форуму у Санкт Петербургу.

Руски председник је позвао и француске власти да закон примењују једнако на све умешане у насиље.

„Приступ органа власти би требало да буде исти за све изгреднике“, рекао је Путин.

Руске власти су последњих дана критиковале хапшење руских навијача, нарочито оних ухапшених у близини Кана. У тучи навијача прошле суботе у Марсељу између Руса и Енглеза повређено је 35 особа, од којих су скоро сви Британци. Међу њима је и двоје теже повређених.

Француске власти су у уторак у Кану ухапсиле 43 особе. То је изазвало дипломатске тензије са Москвом, а министар спољних послова Русије Сергеј Лавров оценио је да је то апсолутно неприхватљиво.

У четвртак је троје руских хулигана осуђено на затворске казне од годину дана, годину и по и две године. Они су одмах прослеђени на издржавање казне.

Кривични суд у Марсељу је од почетка Еура осудио још деветоро људи: шест Енглеза, два Француза и једног Аустријанца на казне од месец дана до годину дана затвора.

2 КОМЕНТАРИ

  1. 0
    0

    Zapa ne podcjenjuje Rusiju nego sebe i svoje birace i njima je sve dozvoljeno.Tako pred rferendum u Engleskoj je ubijena zena koja se zalaze portivu izlaska iz EU zajednice.zar to nije pucanje u demokratiju,ruse se avio civilni kao nikda do sada od aviona nad Ukraionom do pada Njemackog aviona u Franscuskoj do rusenja preije neki dan aviona iz Egiprta svuda ruke NATO zilkovaca i Eu diktatora .Eu ide onamo gdje i treba Njemcka banka je bankrot,jer posjeduje 3,7 biliiona nevazecih papira i ko zna sto jos nece da se otkrije pa im je svaka moguca akcija kao ova protivu Rusije dozvoljena.
    Zato sve je ovo za ocekivati,i koruptna FIFA i UEFA i ko ne zna stoi vec necemo jos doznati,Amerikla banrot ali strijele zla se i dalje odupiru prema Rusiji ,koja ce sve ovo kao i do sada brebroditi,jer ne znaju na ZAPADU sta je PRAVOSLAVJE a izgleda da i neki kod nas to pmalo zaboravljaju,ali sve je prolazo jedino vjecnost Rusije i Gospod ostaju stalno.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here