Насловна Друштво ПУПИ: Нема бољег материјалног положаја пензионера све док се не смијене Ђукановић...

ПУПИ: Нема бољег материјалног положаја пензионера све док се не смијене Ђукановић и његов похлепни режим

0
ПОДИЈЕЛИ

У Никшићу је одржана трибина чланова и симпатизера Партије удружених пензионера и инвалида Црне Горе на којој је највише ријечи било о социјално-материјалном положају пензионера и обавезама и активностима које се намећу у предизборном периоду. Главни излагачи на трибини били су предсједник и потпредсједник ПУПИ Војо Вулетић и Драган Тиодоровић, а присуствовали су и посланици ДФ-а, Страхиња Булајић, Милутин Ђукановић, Вељко Васиљевић и Јанко Вучинић.

Предсједник ПУПИ Војо Вулетић нагласио је да се стандард највећег броја пензионера свео на најнижи ниво људске издржљивости и да биједа и понижење пензионера и инвалида, у које их је довео режим Мила Ђукановића, превазилази границе друштвеног и људског разума.

,,Дрско је, а посебно неморално, да елита на власти са Господаром на челу, себи повећа плате 100 одсто, а да пензионерима „ванредно“ повећа пензије 3 одсто. Тако Мило Ђукановић, као вајни домаћин Црне Горе, себи повећа плату за око 1.200 евра и свима око себе нешто мало мање, а просјечну пензију за непуних 12 евра, па ће плата Мила Ђукановића, а већ и јесте, бити око 2.300 евра, а просјечна пензија након повећања од 3 одсто ће бити око 287 евра, док ће најмања пензија бити око 120 евра. Свој џеп је за Господара и његове слуге ипак најважнији, а сиротињи нек буде како буде’’, казао је Вулетић.

Он је поручио да се пензионери морају изборити за то да најмања пензија не може бити мања од тридесет посто од минималне потрошачке корпе, која по последњем извјештају Монстата износи око 806 евра, као и за бољу и адекватнију здраствену заштиту и неопходну бригу о старим лицима, и све оно што се социјалним мјерама предвиђа у те сврхе.

,,Истина, од ове власти се то не може очекивати. Ова власт се мора смијенити. Томе ДФ као једини опозициони субјект на политичкој сцени Црне Горе, мора највише допринијети’’, рекао је Вулетић.

Потрпредсједник ПУПИ Драган Тиодоровић је, између осталог, казао да пензије и њихово повећање зависи од сигурности и стабилности Фонда ПИО.

,,Јединство пензионера је битан услов да се пензионери изборе за свој бољи материјални положај и укупан положај у друштву. Пензионери би морали бити свуда гдје се одлучује о њиховим питањима и проблемима. Наш план је да у свим општинама одржимо овакве трибине и да се од стране наших чланова обиђе по могућности сваки пензионер и са њим поведе разговор о нашим предлозима’’, истакао је Тиодоровић.

Присутнима се обратио и Милутин Ђукановић, предсједник клуба посланика ДФ у Скупштини Црне Горе, који је поздравио активности ПУПИ и оцијенио да ДФ-у и свим његовим субјектима, као јединој опозиционој снази у Црној Гори, предстоји напорна и упорна борба за смјену актуелног режима. Констатовано је да нема опоравка земље, њене економије и привреде, и бољег материјалног положаја пензионера све док се не смијене Мило Ђукановић и његов похлепни режим.

На трибини је посебно указано на пасиван однос Савеза удружења пензионера у вези односа власти према пензионерској популацији, која је доведена у понижавајући и биједан материјални положај. Захтијевано је да се од стране пензионера покрене петиција за смјену руководстава општинских удружења пензионера која се не мијењају већ двадесет година.

ПОДИЈЕЛИ

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here