Насловна Друштво Пуњач који пуни телефон за мање од два минута

Пуњач који пуни телефон за мање од два минута

0
ПОДИЈЕЛИ

Ускоро ћемо мање бринути о батеријама наших телефона јер ће се оне моћи напунити за мање од два минута.

telefon

Изралеска компанија СтореДот прошле године је представила прототип свог ултрабрзог пуњача, који је у лабораторијским условима био прилично дебљи од телефона, а на ЦЕС-у су сада приказали уређај који је пуно ближи стварности.

Нови је прототип мањи и не додаје пуно на дебљини телефона, а батерија Галаxyја С5 на тесту напунила се за мање од два минута. Дорон Мајерсдорф за Масхабле је испричао да су имали потпуно другачији приступ у прављењу батерије. Нису ишли на повећање капацитета, већ на промену интерне структуре како би се брзо могла пунити. Данак томе се плаћа на капацитету, јер ће се она коју су приказали испразнити пет сати касније. Али, при оваквој брзини пуњење телефона два или три пута на дан неће бити проблем.

“Ово је дизајн који покушава да уради нешто што раније није био циљ. Нико није размишљао о томе да нуди мање енергије, сви су хтели већи капацитет” каже Мајерсдорф.

Но, ова батерија је и скупља и телефон би требао коштати 50 долара више. Проблем је и што ће уградња овакве батерије значити одређене промене у дизајну уређаја. Мајерсдорф је оптимистичан јер већ преговарају с водећим фирмама, а СтореДот има планове и да се њихове батерије уграђују у друге уређаје, попут возила.

Ова фирма планира да би 2017. године њихове батерије могле имати и енергетску густоћу (количина енергије по килограму) једнаку литијумским батеријама. Досад су прикупили 48,5 милиона долара, а 10 милиона у њих је уложио и Роман Абрамович, пише ББЦ.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here