Насловна Друштво Пуковник убио палестинског тинејџера због сломљеног ветробрана! (ФОТО, ВИДЕО)

Пуковник убио палестинског тинејџера због сломљеног ветробрана! (ФОТО, ВИДЕО)

0
ПОДИЈЕЛИ

На снимку се види како Палестинац јуриша на возило, баца неки објекат на ветробран и потом бежи. Возило тада стаје и официр излази, нишани и пуца. Лице официра се не види најјасније и видео нема звука, наводи Асошијетед прес.

Penzionisani oficir ubio palestin.tinejdžera

Израелска организација за људска права Бецелем објавила је синоћ видео снимак погибије седмнаестогодишњег Палестинца, кога је убио израелски пуковник, након што је бацио каменицу на његово возило и разбио ветробран.

Снимак, како се чини, побија раније тврдње армије да је бригадни командир, пуковник Јисраел Шомпер, пуцао јер му је живот био у опасности. На снимку се види како Палестинац јуриша на возило, баца неки објекат на ветробран и потом бежи.Возило тада стаје и официр излази, нишани и пуца. Лице официра се не види најјасније и видео нема звука, наводи Асошијетед прес.

Армија је раније саопштила да је Шомер применио „све прописане мере“, пре него што је пуцао на Мухамеда ал – Кусбаха и објавила је фотографију разбијеног ветробрана. Синоћ је речено да се инцидент још увек истражује и одбијен је било какав даљи коментар.
izrael auto
Палестински лекар Самер Алиба рекао је још тада да је Ал-Касбах погођен у лице и леђа. Организација Бецелем је раније војно објашњење означила неразумним и убиство назвала незаконитим. Брат убијеног Таер ал- Кусбах рекао је да је официр могао да га ухвати уместо да га убије.

„Јасно је да је Мухамед бацио камен и да је официр изашао из возила. Могао је да га ухвати, могао је да му пуца у ногу, али је желео да га убије“, рекао је Ал- Кусбах.
palestinci zale
Инцидент се догодио 3.јула крај Рамале на Западној обали. Израелски медији наводе да је Ал -Касбах бежао окренут леђима џипу, да су осим официра из возила брзо изашли и војници и да се на снимку види како је једна особа потрчала за нападачем, док је друга најпре стала, а потом потрчала, али се наставак потере и пуцањ не виде јер су ван домашаја камере. Палестински очевици, који су помагали истрагу Бецелема, рекли су да је официр пуцао са раздаљине од 10 метара и да су потом војници отишли.

Видео снимк такође побија раније изјаве палестинских очевидаца да је Ал-Касбах покушао да се попне на сеперациону баријеру када је погођен.

„Нико не оспорава да је погодак каменицом и разбијање ветробрана џипа довело у опасност животе путника у том тренутку али је Ал-Касбах погођен у леђа након што је побегао одатле и не у тренутку када је постојала непосредна опасност по живот“, саопштио је Бецелем.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here