Насловна Политика Пуховски: Америка уноси неред на Балкану, а не Русија

Пуховски: Америка уноси неред на Балкану, а не Русија

4
ПОДИЈЕЛИ

Ангела Меркел је у више наврата, од избјегличке кризе па надаље, показала подршку Србији. Хтела је, једноставно, да хрватску институционалну предност, као чланице ЕУ, смањи у односу на Србији, која то није. Жеља јој је да се изједначе позиције и да се Србија извуче из руских раља. О томе је говорио и амерички потпредсједник Пенс недавно у Подгорици, а очигледно је свима њима то сада фикс-идеја.

Каже ово, у интервјуу за „Новости“, др Жарко Пуховски, најугледнији хрватски политички аналитичар. На питање како види будућност српско-хрватских односа, он одговара:

 • Биће фрустрирајуће полагано побољшање. Нагласак је и на фрустрирајућем и на лаганом. Побољшање ће стално да заостаје за објективним потребама, а чињеница је да на обе стране имамо све већи део популације који није заинтересован за националистичке сукобе, навео је он.

Пуховски тврди да је један од показатеља да се хрватско-српски односи побољшавају и то да овог лета, до сада, није било озбиљнијих инцидената према српским туристима на Јадрану.

 • Прије десетак година, са реториком која се и данас чује, имали бисмо десетине инцидената. Али људи из Хрватске и Србије очигледно више не прихватају заоштрену реторику, казао је Пуховски.

Он је оцијенио да америчка спољна политика уноси неред у регион, а не Русија.

Имамо на свјетској сцени потпуно шизофрену политику, која је најбоље илустрована чињеницом да је предсједник Трамп имао разговор са Путином у коме је руском предсједнику приговарао што је кандидату Трампу помагао да постане предсједник Америке. Питање је да ли ће се Трамп одлучити на даље заоштравање односа са Русима, а сам Пенс је рекао једну потпуну бесмислицу, да Русија уноси неку врсту нереда у овом региону. То уносе САД, јер Америка мијења слику региона, и то је у већини држава прихваћено, а у Србији није сасвим“, навео је Пуховски.

4 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  Karaktiristika politike „Rusije“ (Sovjetije) je pravljenje haosa po Evropi i svijetu.

  Oni taj posao rade zajedno sa Civutima iz USA.

  Cilj Civuta, koji rukovode sa USA I Sovjetijijom je pravljenje preduslova za izvodjenje svetske trockisticke revolucije.

  „Iz haosa red“, to je geslo satanske masonske crkve i judeo komunista.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here