Насловна Насловна МЦП: Злонамјерне измишљотине појединих медија о парастосу на Зиданом Мосту

МЦП: Злонамјерне измишљотине појединих медија о парастосу на Зиданом Мосту

16
ПОДИЈЕЛИ

Веома смо изненађени накнадним освртом неких медија на недавни парастос одржан на седамдесету годишњицу страдања великог збјега из Црне Горе у Словенију. За разлику од такве злонамјерне интерпретације, истина је да је г. Андрија Мандић, један од ријетких народних посланика који се одазвао позиву да присуствује парастосу невиним жртвама, иако је позив упућен свима. Тиме се не доприноси зацјељењу братских рана, каже се у изјави МЦП, а коју потписује члан организационог одобора парастоса у Камнишкој Бистрици Протојереј Предраг Шћепановић.

Он каже да злонамјерно пласирање измишљотина о некаквим неспоразумима, условљавањима и понижавањима присутних има за циљ да умањи значај самог чина и у ружном свијетлу прикаже све оно значајно и велико што смо доживјели у Камнишкој Бистрици и на Лијевча пољу.

Митрополит Амфилохије и Андрија Мандић на освећењу храма на Црквини код Колашина
Митрополит Амфилохије и Андрија Мандић на освећењу храма на Црквини код Колашина

ФОТО: Митрополит Амфилохије и Андрија Мандић на освећењу храма на Црквини код Колашина

На недостојан начин се покушавају увриједити Митрополит Црногорско-приморски г. Амфилохије и предсједник Нове српске демократије г. Андрија Мандић, један од ријетких народних посланика који се одазвао позиву да присуствује парастосу невиним жртвама, иако је позив упућен свима. Митрополит Црногорско-приморски господин Амфилохије и организатори из удружења „Открићемо истину-Душан Никлановић“ исказали су захвалност и поштовање свим присутнима. Благодарност је исказана како према нашим веома предусретљивим словеначким домаћинима, тако и према представницима власти који су на симболичан начин, полагањем вијенца, показали поштовање према жртвама„, казао је Протојереј Шћепановић.

Он је још додао на на путу сјећања и памћења  предака који су страдали на правди Божијој, а без икаквог суда и суђења, није било никаквог другог понашања и међусобних комуникација осим оних које су обиљежене братском и искреном хришћанском љубави.  

16 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  Свака част оче, разни режимски полтрони и њихови медији врло срачунато нападају најважније српске адресе у Црној Гори

 2. 0
  0

  DPS, Informer, URA, Pozitivna, Demos, demokrate, sve je to dukljanska ekipa koja je krenula na Srbe u Crnoj Gori. Neće moći, dukljani

 3. 0
  0

  Главни циљ дукљанске кампање за разбијање српског народа је удар на митрополита и на Нову српску демократију. Чуда ради НАТО

 4. 0
  0

  A taman su krenuli u saptačku diverziju: „da li si cuo šta se desilo u Sloveniji“. Zasto im ovo Mitropolija uradi. Spijuni krenuli u akciju a ono po nosu – pljas.

 5. 0
  0

  Informer je objavio da su mitropolit i Andrija Mandic imali sukob u Sloveniji, pa su tu laž počeli da sire ostali dukljanski rezimski mediji, ali ih je mitropolija pljasnula ovim saopstenjem.

 6. 0
  0

  Moraće neko da objasni da je na tom stradalničkom putu zvjerski ubijeno od 25.000 do 28.000 Srba iz Crne Gore. Masovne grobnice postoje i ne mogu nastavljači i idolopoklonici da žmure šta su njihovi prethodnici i srodnici uradili. To su zločini počinjeni kad je rat završen i oni su bili zarobljeni. Samo u Kamničkoj Bistrici je otkriveno više od 600 masovnih grobnica.

 7. 0
  0

  Želja da se prikaže loš odnos između Mitropolita Amfilohija i političkog lidera srpskog naroda u Crnoj Gori u stvari jasno govori da je kod tajnih službi prisutan strah od predstojećih protesta koji iako najavljeni kao građanski nose ipak snažan srpski element, što je i logično jer su Srbi narod koji je od ove vlasti najviše ugrožen u Crnoj Gori. Svi drugi narodi imaju mogućnost zaposlenja promjenom političke orijentacije i člnastvom u DPS ili SDP-u , dok je za Srbe preduslov još i to da ne smiju biti Srbi. Da ne pričamo o dikriminaciji većinskog srpskog jezika i neprestanim atacima na zajednički krov Srba i Crnogoraca Mitropoliju crnogorsko-primorsku. Ova dva čovjeka najveća su opasnost po režim i po crnogorski ideološki projekat i to u tajnim službama dobro znaju.

 8. 0
  0

  Коста Докторе, Информер ништа није слагао. Мандић је покушао парастос у Словенији да искористи као политички маркетинг, да се слика и одржи говор. Организатор Никлановић и владика Амфилохије су га с правом измршикали па се Андрија повукао на маргине догађаја.

  Мандић није политички лидер Срба у Црној Гори. Да јесте имао би бар 30 одсто гласова, не би био испод цензуса по најновијим истраживањима. И немају Срби никакве везе са тим вашим ћевап-кобасица протестима у септембру. Ниједан Србин неће изаћи на те ваше протесте, видјели сте то у Беранама гдје сте махали црвено-жутим усташким заставама.

 9. 0
  0

  Poštovani Sekula, ako je to uopšte Vaše pravo ime, moram da kažem da to što ste iznijeli jesu klasične dezinformacije koje su demantovali upravo u tekstu iznad iz Mitropolije crnogorsko-primorske. Zašto biste Vi Sekula i Informer sa jedne strane bili relevantniji faktor za mene ili bilo kog drugog Srbina i Crnogorca nego Mitropolija crnogorsko primorska. Dakle, što se povjerenja tiče mislim da se SEKULA i INFORMER ne mogu kod bilo kog normalnog čovjeka mjeriti ni na jedan način sa MITROPOLIJOM CRNOGORSKO PRIMORSKOM.
  A onaj ko više vjeruje Informeru nego Mitropoliji taj je sebe delegitimisao kao ozbiljnog komentatora na bilo koju temu pa i temu protesta i političkih predstavnika Srba u Cg.

 10. 0
  0

  Коста Докторе, Митрополија није демантовала ништа. Свако своје званично саопштење она објави на сајту а ово је само приватна изјава једног симпатизера Нове у мантији којом Мандић жели да сакрије да је практично истјеран са свечаности од стране владике Амфилохија.

  Остали сте без подршке Лекића, Даниловића и осталих колега из опозиције. Остали сте без подршке српских странака, Српског националног савјета, Српске православне странке, српског народа, власти у Србији и Српској. Остао вам је само још ваш Медо да се дружите ових пар мјесеци до избора након чега ћемо вас послати ван парламента и избрисати са политичке сцене.

 11. 0
  0

  Poštovani Sekula, moram da primjetim da imate ozbiljan problem. Kao prvo Predrag Šćepanović je potpisao izjavu ispred MPC. Drugo, on sam je bio član organizacionog odbora samog događaja o kome je riječ.
  Opet dolazimo na suštinski isto. Da li da vjerujemo svešteniku SPC koji potpisuje saopštenje mitropolije ( ako ste upućeni znate da to ni u jednom slučaju ne može biti učinjeno bez mitropolitovog blagoslova) ili da vjerujemo Sekuli i Informeru ?
  Ne znam zašto mene poistovjećujete sa DF- om. Skoro sam siguran da imate dijagnozu i da pijete žute i roze tabletice.
  Sekula&Informer ili MPC i Predrag Šćepanović ? Svako normalan zna odgovor.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here