Насловна Друштво Протјерали четворицу вехабија из Црне Горе

Протјерали четворицу вехабија из Црне Горе

3
ПОДИЈЕЛИ

vehabije-srpsko-selo-kupili

Црногорска полиција протјерала је из државе крајем прошле недјеље четворицу вехабија.

Како је „Дану” потврђено из МУП-а, двојица вехабија враћена су у Србију, а друга двојица у Босну и Херцеговину.

Радећи превентивно на спречавању терористичких напада и регрутовања наших држављана на страна ратишта, црногорска полиција појачала је контроле у читавој држави.

У недјељу поподне у мјесту Смоковац контролисано је возило новосадских регистарских ознака. У аутомобилу су била двојица вехабија из Новог Пазара.

Након претреса возила они су приведени у подгорички Центар безбједности пошто је утврђено да нијесу имали лична документа, као ни пријављен боравак у нашој држави. У станици полиције задржани су 48 сати, након чега су протјерани из земље, пошто полиција није имала више основа за њихово задржавање.

Иста ствар догодила се и неколико дана раније са вехабијама из БиХ. Како ни они нијесу имали пријављен боравак, иако нијесу посједовали оружје, након провјера у полицији наређено им је да напусте државу.

Идентитет протјераних вехабија није саопштен, али је „Дану” потврђено из МУП-а да су над њима спроведене безбједносне провјере, након чега су напустили Црну Гору.

Одбор за безбједност и одбрану недавно је расправљао о проблему вехабија, а посебно о њиховом регруговању за борбе у Сирији. Према подацима тајне полиције, у Црној Гори се налази најмање 100 до 120 вехабија.

АНБ има податке да вехабије примају знатна финансијска средства преко исламских хуманитарних организација, а као главни центар вехабија у Црној Гори тајна полиција је означила Плав.

3 КОМЕНТАРИ

  • 0
   0

   Za Crnu Goru je 1000 puta opasniji onaj koji je ne priznaje kao državu i koji bi je pripojio velikoj Srbiji kao npr ovaj Bajo, nego te vehabije koji makar do sada nijesu nanijeli CG nikakvu štetu! Ja sam za to da se tu postupi principijelno: da išćeramo iz CG sve što miriše na četnike i vehabije pa neka se oni međusobno pokolju a naš crnogorski narod da ostave i jedni i drugi na miru!

 1. 0
  0

  Sram te bilo- @istina.Kakav si ti crni musliman.Samo siješ mržnju prema našoj braći pravoslavnima.Vehabije i ISIL su najveće zlo svijeta.I nemaju nikve veze sa pravim islamom.Ti njima očito pripadaš pa mrziš sve oko sebe.Molim se da vjerovjesnik Allah džellešanuh ti povrati razum koji si davno izgubio.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here