Насловна Политика Против САД имамо нуклеарке

Против САД имамо нуклеарке

0
ПОДИЈЕЛИ

kineska-vojskaКинеске власти откриле су први пут у историји да њихова морнарица има нуклеарне подморнице помоћу којих би могли напасти чак и САД. Многи медији у Кини објавили су скоро идентичан извештај о капацитетима једне од највећих флота на свету.

Кинеске агенције откриле су и намјере локалне владе уколико дође до тога да нуклеарно оружје те земље буде употребљено.

  • Централнозападни дио САД насељен је врло ријетко, те би наши нуклеарни напади, како би повећали леталитет, највише погодили кључне градове западне обале Америке: Сијетл, Лос Анђелес, Сан Франциско и Сан Дијего. У том случају би, приликом експлозије ракета 12 ЈЛ-2 (врсте 094 ССБН), погинуло пет до 12 милиона Американаца. Уколико лансирамо другу врсту ракета (ДФ 31А ИЦБМ) преко Северног пола, с лакоћом можемо да уништимо читаву листу мегаполиса на источној обали САД: Анаполис, Филаделфију, Њујорк, Бостон, Портланд, Балтимор и Норфолк, чији становници чине осмину целокупног броја америчких грађана – пишу кинески медији.

Иначе, кинеска флота подморница тренутно је, како извјештавају локалне власти, у својој рутинској стратешкој патроли, што значи да је та земља први пут примјенила „тактичко застрашивање“, а други пут навела могућности за напад на САД.

Кинеска флота подморница наводно је друга по реду највећа флота те врсте у свијету. На основу извјештаја кинеских медија, њихова ратна морнарица обухвата чак 70 подморница, од којих су 10 нуклеарне. Најмање четири способне су да носе и лансирају нуклеарне ракете ЈЛ-2 и сада су у саставу кинеске морнарице. Имају домет од 14.000 километара и у стању су да погоде скоро читав континентални дио Америке. Разорно оружје може независно да изврши модификовање свог курса. Подморнице класе „094 јин“ кинеска војска је развила 2010. и способне су да лансирају 12 до 16 ракета ЈЛ-2.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here