Насловна Насловна Против Милића више од пола чланова Главног одбора СНП-а

Против Милића више од пола чланова Главног одбора СНП-а

7
ПОДИЈЕЛИ

Srdjan Milic

Предсједник Социјалистичке народне партије Срђан Милић заказао је за недјељу сједницу Главног одбора, на којој ће, како се очекује рашчистити ситуацију и на челна мјеста изабрати своје људе.

Према информацијама Дневних новина, Милић планира да на овој сједници предложи потпредсједнике, директора и Извршни одбор и могуће, секретара партије.

Извор Дневних новина из ове партије тврди да од 162 члана Главног одбора Милића подржава око 70, док је више од 90 против њега.

Неке калкулације говоре да би Милић могао за потпредсједнике да предложи Снежану Јоницу из Бара, Драгана Ивановића из Подгорице и Веселина Бакића из Андријевице.

Сједница Главног одбора биће одржана два мјесеца након партијског Конгреса.

Према информацијама Дневних новина, Милић планира да на овој сједници предложи потпредсједнике, директора и Извршни одбор и могуће, секретара партије.

Проблем му, међутим, представља потребна већина. Још од Конгреса он се бори са фракцијама унутар партије и сасвим је неизвјесно да ли је успио да их побиједи.

Јаке партијске фракције

 Недјељна сједница ГО СНП у чланству је добила знача као и Конгрес. Фракције окупљење око Алексе Бечића и Александра Дамјановића очекују побједу, која би се огледала у новом курсу партије. Милић, на другој страни,очекује да остане овако како је. Да ли ће његово убјеђивање чланства да је он тај који гаји праве вриједности СНП уродити плодом, знаће се у недјељу.

milic becic 11

Владимир Вујовић, Велизар Калуђеровић, Невен Гошовић… само су неки од функционера ове партије који подржавају Алексу Бечића.

Они сматрају да је он нова, млада снага која може довести до просперитета партије, што је доказао и на локалним изборима у Подгорици када је остварио одличан резултат.

На страни Александра Дамјановића су млађи кадрови и велики број предсједника општинских одбора. Скоро читав врх партије је уз ову двојицу функционера који су били противкандидати Милићу на партијским изборима

Борба за превласт

Милић је побиједио је Бечића и Дамјановића, освојивши тако трећи мандат у првом кругу гласања.

Право гласа имало је 526 делегата партије, од чега је гласало њих 494. Срђан Милић је освојио 273 гласа, Алекса Бечић 141, док је за Александра Дамјановића гласало 80 делегата.

Milic i Damjanovic

Бечић је након што су саопштени резултати избора казао да је ово посљедњи пут да буде поражен на овај начин, те да о предсједнику СНП одлучују, како је додао, „центри моћи ван партије”.

Дамјановић је био умјеренији и казао је кратко да нема побједника већ само оног ко је добио највећи број гласова, а то је Срђан Милић.

„Ја сам му честитао. Чврсто сам са обје ноге у СНПу. Пред нама су велике обавезе. Ово што смо имали на конгресу, а то је празник демократије, треба да преточимо у политичку акцију“, казао је тада Дамјановић.

Вријеме је показало да у СНП-у, ипак, није баш све у реду. Познато је да је Милић након Конгреса остао у мањини прво у свом посланичком клубу у Скупштини Црне Горе. Од девет посланика најмање пет није подржало Милића на Конгресу у Беранама. Слично је расположење и у новом Главном одбору.

7 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  Милић је лутка на дпс концу, која нема подршку ни међу бирачима ни у партијским структурама. Ово је идеалан тренутак за црногорског Ципраса.

  • 0
   0

   Iizvini na pitanje, a ko je to „crnogorski Cipras“ ???? Da nije onaj beboliki (posle svih zatezanja i natezanja) Andro????? Auuuu….Što ćete se ujes za jezik u neđelju veče !!!! Jada od vas!!! Jedina greška g-dina Milića je što više jednom ne raskrsti sa DF i javno obznani sve što zna o tim jadnicima druge familije !!!

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here