Насловна Друштво Против Меркелове више од 1000 тужби за велеиздају због миграната

Против Меркелове више од 1000 тужби за велеиздају због миграната

0
ПОДИЈЕЛИ

Више од 1.000 тужби за велеиздају, против њемачке канцеларке Ангеле Меркел, поднијето је од врхунца избјегличке кризе 2015. године до сада, преносе медији.

Већина жалби поднијеле су присталице десничарске популистичке странке Алтернатива за Немачку (AfD), која би на изборима следећег мјесеца могла да освоји прве посланичке мандате у федералном парламенту, преноси АФП.

„Тужбе против канцеларке показале су се као неосноване,“ изјавила је портпаролка канцеларије савезног тужиоца Фрауке Келер. Савезно тужилаштво у граду Карлсруеу на југозападу Њемачке, одговорно је за истраге о државној безбједности, а по закону је обавезно да размотри све кривичне тужбе које се баве овом темом.

Одлука Меркелове да дозволи улазак у земљу више од милион тражилаца азила 2015. и 2016. довела је до пада популарности њене Хришћанско-демократске странке, али је њена лична популарност у порасту са смањењем интензитета мигрантског таласа. Иако неки оптужбе означавају као ксенофобне, мигранти показују слабу заинтересованост за интеграцију, не знају језик и немају квалификације због чега је највећа већина још увијек на социјали коју плаћају њемачки грађани преко пореза. Од доласка миграната забиљежен је велики број сексуалног и другог узнемиравања али и напада на жене.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here