Насловна Политика Протестна шетња подршке Кнежевићу 21. маја

Протестна шетња подршке Кнежевићу 21. маја

1
Стандард, Ведран Илић

Демократски фронт организоваће у понедјељак, 21. маја протестну шетњу, у знак подршке утамниченом предсједнику Демократске народне партије и једном од лидера ДФ-а Милану Кнежевићу.

Како је за “Слободу” казао руководилац јавног окупљања Никола Јовановић, шетња је предвиђена од зграде Основног суда у Подгорици до објекта ЗИКС-а.

Окупљање је заказано испред Основног суда у 9:30 часова, када ће се присутнима обратити опозициони лидери, а након тога окупљени грађани упутиће се у шетњу до капија ЗИКС-а. Тамо је предвиђено обраћање функционера ДФ-а који су и сами били жртве политичког прогона, навео је Јовановић.

Према његовим ријечима, почетно мјесто окупљања је симболично изабрано имајући у виду да је Основни суд, кршећи све законе и Устав, неправедно осудио и послао у затвор Кнежевића.

Предсједник ДНП-а се већ два мјесеца налази на издржавању казне затвора и једини је политички затвореник данас у Европи. Циљ ове протестне шетње јесте да се искаже неслагање са неправедним и незаконитим прогоном опозиционог посланика и предсједника парламентарног политичког субјекта, који се налази иза зидина ЗИКС-а искључиво зато што је противник диктаторске власти у Црној Гори, док се, истовремено, разни доказани и осуђени криминалци налазе на слободи, истакао је Јовановић.

Маршрута протестне шетње је планирана старим путем ка Даниловграду до капије ЗИКС-а, а испуњене су све законске претпоставке за њено одржавање.

1 КОМЕНТАР

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here