Насловна Издвојено Протести против организатора

Протести против организатора

Досадашњи протести су били некакво наличје измишљеног "државног удара"

24
spomenik,Nesporazumi, posluga, Policija, hunta,Zeta, svjedoci, Milo, , Ne, smeće
Бећир Вуковић

Пише: Бећир Вуковић

Тако је: организују се протести против организатора протеста. Протести против организатора. Добро сте прочитали. Тако је.

Није било оваквих протеста, као ових досадашњих, откако је крме реп искривило.

Такви су то протести, и дотле су стигли да онај ко их је организовао, жели да их се ратосиља. Они су, као, основали сада своју фирму, у којој би свакоме да наређују. Али, како наређивати ономе који не ради у вашој фирми. Или, фарми – свеједно.

Пошто су опозиционе посланике испотписивали на некаквом споразуму, одмах су кренули у командовање њиховим странкама. Зато, после споразума, више нема ни протеста, јер организатор прави властито политичко предузеће. То подразумијева одласке по иностранству и обилазак општина по Црној Гори. Смијем се кладити да ће тражити, да им постојеће странке, доводе своје активисте, како би их ови организатори учлањивали код себе, у своју фирму.

Кад је ДК-еј, видео у чему је ствар, кад је видио да је ђаво однио шалу, узео је узде у своје руке, и креће са сасвим друкчијим, нормалним протестима –  ДО  СЛОБОДЕ. Зар то, у неку руку, није оно исто што сте горе прочитали. А, прочитали сте да треба организовати протесте против досадашњих организатора протеста. Тако је.

Шта је ово. Да ли та бића – ти организатори –  живе овдје, или су некакви марсовци. Још, хоће, да им подржавате и финансирате не само глупости, него и подвалу. Прецизно речено, да им плаћате – превару. Свјесно, да плаћате своју пропаст. Побогу.

Свака вам част организатори, како сте тако брзо разбуцали протесте – ко крме брашњав џак.

И, шта се десило: ДК-еј, пошто је, натенане, простудирао, како је рекао, да ту имаде и убачених, и некаквих уљеза, враћа се озбиљној фирми – протестима, баш у авлији  тужилаштва. Таман, тако.

Свакако, треба подржати све протесте па и ове које организује ДК-еј. Какав је да је, инсајдер је, што јесте јесте, нема збора, све је бацио на једну карту – на жандара мача.

Вјерујемо да на ДК-ејовим протестима, он неће тражити да љути, и понижени демонстранти скандирају: ми смо застава, ми смо полиција, браво колеге у плавом, и слично.

Досадашњи протести су били некакво наличје измишљеног „државног удара“. Мислило се да се ништа, ама баш ништа, не може неталентованије режирати, него што је „државни удар“ Миливоја Катнића. Међутим, не, ови протести, и њихова завршница, грознији су, и гротескнији, и неталентованији и од Катнићевог театра апсурда.

То је све, и сва, и свашта, понајвише ништа, али, у сваком смислу, нијесу прави протести. Шта они, стварно мисле, и шта су наумили. Да свакога потчине себи, да сви постану сервис нечијих глупости – и то је блага ријеч. И то је лирика. Аман.

Треба ли, Срби, те „руралне појаве“ како мисле „Вијести“ да пуне тргове и сале, а да им у брк булазне некакве заврате. Некакви дубоки анонимуси, који  су сами себе прогласиле грађанским фактором. Нечувено. И, незабиљежено.

Хоћете нашу војску, а да буду ваши генерали. Да вам то није смислио какав натовски стручњак. Да бацим све своје под ноге, а да аплаудирам твојим глупостима, и лудостима. У коју сте школу ишли, аманати.

Зато, што прије то боље, сви на праве протесте. А на њих се иде тако што претходно треба побјећи главом без обзира, од овог пичвајза. Што је допуштено овој свити – није, нити смије бити озбиљним људима и озбиљним политичким организацијама. Није народ бирао своје представнике, да њима млати некаква мимикрија, не зна се ни чији. Зна се, да наши нијесу, па шта год обухватало ово несрећно – наши. Нико не смије још више гацати у живо блато. И увлачити се у ту рупу.

Шта сада траже лучем у подне. Док организатори праве своју фирму, траже кривца за фијаско досадашњих протеста.

Од почетка, ова весела дружина, бојала се учешћа партија на протестима. Али, сад, хоће, на брзину, да фабрикују кривца за неуспјех протеста. Знам, и којег би кривца највољели. Али – мало, морген.

Очекујем да овај ДК-еј не пође њиховим путем. Да протесте неће учинити јаловим, тако што ће се народу из вечери у вече обраћати неки анонимуси, непознати глумци, некакви – егзебиционисти… Школа би требало да му буде и улога, коју су му намијенили стварни организатори претходних протеста: да редовно, дојављује, нешто ново из дубина господаревог пркна, да много не прдуцка, о томе шта би требало радити, и да не долази у обзир, да се обрати народу – који је на улице покуљао након његове коверте.

Дебељко, ивицом парка гега се, и дува у  пластичну трубу.

На другој страни парка – корњача се увлачи испод оклопа. Ситна кишица, роси…

24 КОМЕНТАРИ

 1. 13
  11

  Све тачно, али никако да се помене сопствена одговорност за завођење Срба за Голеш планину. Није мени крив Џемо ни Абаз ни Ранко. Други су мени одјећу кројили.

  • 5
   4

   Елементарно.

   Колелтивна права и положај Срба у НДЦГ су таоци партијских интереса ДФ-а баш као што су црногорска држава и њене институције таоци партијског интереса ДПС-а.

 2. 1
  19

  Crna Gora je zemlja čuda. Optuženi u različitim krivičnim protestima organizuju proteste protiv tužilaštva?! Pred nama su zaista mnogi izazovi.
  U EU se zaista praktikuju ekstremni demokratski standardi. Nekad u komunizmu ili uvijek u SAD tako nešto je bilo nezamislivo. Danas slušamo o demokratskim i ljudskim pravima bitangi i kriminalaca. U SAD je i danas predviđena smrtna kazna za one koji rade protiv državne bezbjednosti i nacionalnih interesa (vidjećete kako će proći Asanž), a ovdje takvi organizuju proteste protiv tužilaštva. Što neće pauzirati ove evropske integracije da malo sredimo stanje u zemlji, ne bi nam trebalo više od dva mjeseca.

  • 15
   1

   Komy, је л ти то много тешко пада? Хоћеш ли издржати? Кад ти буде најтеже, сјети се ћералице црвене, Сашчине. По њој, одавно је Буци Лондонски требао бити у Спужу. А он организуј протесте! Мислим, стварно.

   • 0
    11

    Tek sam sad shvatio o čemu pričaš, o potjernici protiv DK? Za to postoji procedura, prvo će ga pozvati na britanski sud da se izjasni o optužbama, onda će u nekom podužem roku odlučivati o tome i na kraju će ga definitivno poslati ovamo. U to nemoj da sumnjaš. Ne znam detalje, ali ta procedura traje mjesecima, pretpostvljam najmanje 6 mjeseci; takvi zahtjevi se ne rešavaju trenutno ili kako ti kažeš “trebao je odavno biti u Spužu“.

    • 7
     0

     Брже мало схватај, тебра. Него, ћералице нема нигђе, знаш. Па народ миследи да неје ни постојала. Ајд види ти то са Сашчом, то за правне замрзламе. Можда изњедри нову ријеч у свом новоговору.

     • 0
      5

      Kako mislis nema potjernice? Nisu je tebi dostavili na uvid pa mislis da je nema?

     • 3
      0

      Их, Bety, па ти се љутиш на ме! Нисам помињао потјерницу већ ћералицу. У чему је разлика? Потјерница је… знамо шта, а ћералицу измишљају депеесовци. То су они, знаш, лажови, лупежи, убице, јајаре. Конташ?

  • 13
   0

   Nijesam te viđao ispod Bećirović tekstova Komlene /Betovene.Evo danas nekako ti se učinjeloda bi bilo pogodno da nešto laneš pa zavežga ko ono podtrpezno ko što i dolikuje rasikojoj pripadaš.Da je sreće čitavi vrh DPS isve sa porodicama i njihovi kumovi i rođaci bili bi u prokletoj avliji ,a tvoj bi babo imao pune ruke posla.Ja lično nikog od njih ne bih nikada prstom dohvatio prije bih ruku sebi otkinuo,ali bi im sve što su ukrali oduzeo za svako nedjelo bi im posebno sudio i onda kao Amerikanci koje ti obožavaš davao po 3000 godina zatvora .Milu bih dao najmanju kaznu 50 godinaU Americi je veliš predviđena smrtna kazna za Asnža,pa on nije njihov državljanin i kako je onda mogao da ih izda.Knežević je vaš bivši tajkun,otrgao se i sada brani svoje interese,,rekao je da je spreman da odgovara za nedjela koja je počinio,to mu daje plus kod mene.Ti ćeš prvi kada ti gazda krepati skočiti da razvlačio njegovu lešinu,takvi ste vi lešinari koje je on stvorio..

 3. 20
  2

  Becire, skroz si u pravu.
  Umjesto obojenih i mutnih, potrebna je bistra izvorska voda do koje nije lako doci, jer je sve zagadjeno i prije izvorista.
  Do slobode!

 4. 8
  3

  A ne mogu proteste voditi ljudi od 60 godina. Njih su vec nekolike vlasti prefarbale. Iskustvo nije adut ,.nsprotiv.
  U ideale vjeruje samo mladost a ni mladosti s mozgom-nemamo.
  Mislim da je povjerenje naroda ovim trajno izgubljeno. Ne vidim vise nikoga kome bi narod vjerovao.

 5. 3
  5

  Koliko vidim ovaj pjesnik sada smatra da za razliku od Džema sada DK treba da organizuje Srbe i da Srbi treba njega da podrže. Zemljo otvori se. Počelo je veliko stradanje Srba u Crnoj Gori.

 6. 5
  3

  Koме је успјело да прочита текст до краја ваљда му је јасно да нешто што се зове српска национална политика у НДЦГ не постоји.

  ДиКеј,ало!?!

  Мада,ако ћемо искрено,не мора ништа ни да се чита да би се то знало.

  Селидба значи.

 7. 1
  0

  Sve mi ovo lici na prijetnju Vulina strajkom gladju.Ministar vojske prijeti strajkom gladju,a sto ce biti ako neko krene na Srbiju pa taman i Zene u crnom.
  Sta ce ove demostracije pokazati a vec pokazuju,to je da se ovo radi samo da se isprazni bijes onemocalog i ponizenog naroda,sada bas u proljece,kakda budu dosle vrucine tako ce protesti opadati ,ljeti nikome nije nidocega a ne do demostracija,i tako se otupi ostrica nezaposlenoj omaldini ,pospjesuje se odlazak naroda u inostrnstvo a DF se proglasi krivim i osudi za takozvani Drzavni udar.Na karju ce ispadnuti da su samo zato i organizovali demostracije.Dokle se budu davali krediti dotle ce ovi da vladaju,jer se putevi sverca koliko tolio sankcionisu,mada se jos svercuje.Tako ce Djukaovic slobodno da kaze da je pobijedio razne Knezevice koji mu ruse feud Montegro, u kojemu je On dosta dobro zivio i vladao,a Srbi ako nece neka se prisjete Oluje, tako je jednom rekao,ali dokle na udari nas Srbe dotle nece osjetiti da je ugrozen,sto se ovih drugih tice njemu je mjesto osigurana i kada umre,samo moc nece uvjek pratiti finsiska pomoc krediti i sverc,prestnkom toga prestaje i njegova vladavina,do tada nema tu nista

 8. 5
  0

  „Morate se odupreti možete se odupreti“ uzvikivao je Asanž policajci ima dok su ga iznosili iz ambasade. To je bila poruka cijelom svijetu a prvenstvo represivnom aparatu. Kod nas se za tu poruku i ne zna. Polovina mladih ljudi i ne zna ko je Asanž. Kod nas će posledice vladavine ovog režima biti vidljive u najgorem obliku kroz desetak godina. Do tad naša generacija(pedeset i nekih) je zaradila neke stanove i kuće. Imamo koliko toliko pristojne penzije ili plate. Mi smo ti koji održavamo socijalni mir koliko toliko hraneći našu djecu od 20 30 pa i 40 godina koja žive sa nama. To je ono ljudi što treba da nas vodi u proteste. Nas Srbe dodatno motiviše diskriminacija i nejednaki uslovi za život. Ali uvijek neko hoće da prevari i kad se prevara otkrije i javno kaže onda ovi antiratni profiteri okupljeni oko Vijesti odmah počnu vraćati priču oko devedesetih. Jeste li primetili da oni kolumnu ne umiju napisati bez devedesetih i Amfilohije i Srba. Kad se sve pročešlja oni ovi antiratni profiteri u njihovoj iracionalnoj mržnji prema Srbima su najveći krivci što ovi vladaju 30 godina. Eto imaju državu ušli su u Nato sve na kvarno i lažno. Srbi im nemaju nikakva prava. U javnom životu ih nema. Eto sve bi im bilo potaman ali avaj. Ogladnješe i oni. E kako se osloboditi a prevariti Srbe pitanje je sad…??? Malo ih je trebamo mi… Sto se ovih novih protesta tiče treba to vidjet šta je i ko to vodi… Trba po onoj narodnoj. USPORI DA STIGNEŠ…..

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here