Насловна Друштво Протест Војног и Полицијског синдиката Србије: Припремамо вам нове акције!

Протест Војног и Полицијског синдиката Србије: Припремамо вам нове акције!

0
ПОДИЈЕЛИ

Председник ПСС Вељко Мијаиловић поручио је Влади да ће их „стићи правда и истина”, зато што немају времена за своју војску и полицију и да „треба да се дозову памети”.

„Припремамо вам нове акције. Не будете ли се дозвали памети да разговарате са људима који су деценијама бранили државу и народ, не будете ли слушали глас народа, знате како после иде”, упозорио је он.

Мијаиловић је најавио нове активности два синдиката, међу којима ће бити „ново изненађење” за Владу и министарства унутрашњих послова и одбране, који ће „оставити јак утисак каква су нам полиција, војска и држава”.

„Они причају како нема новца. Имају један слоган који нам шаљу – морамо да штедите”, истакао је Михајловић и запитао како то државни секретари у МУП имају плату од 180.000 динара, „плус скупоцено возило и разне друге бенефите”.

Према његовим речима, у МУП се не поштује професионализам, него се само тражи лојалност, па су тако шофери напредовали до начелника одељења, а неки од лидера синдиката за кратко време од чина водника до потпуковника.

Мијалиловић је упозорио и на претње које су запослени у МУП добијали уколико оду на данашњи протест, и поручио да такви облици репресије и застрашивања неће успети.

„Од чега се плашите, шта то призива толики страх?”, запитао је он, подсећајући да су представници власти рекли да је на прошлом протестном скупу било укупно 220 људи.

„Ево, ја сад кажем, има нас 230. Што онда нисте пустили људе да дођу, зашто сте преко ваших политичких коментара стално претили људима?”, запитао је Мијаиловић.

Председник Војног синдиката Србије Новица Антић затражио је од представника Владе да се „дозову памети” и да разговарају са синдикатима, а министра одбране Зорана Ђорђевића је оптужио да на састанцима има само монолог, а није отворен за дијалог.

„Видите шта Европа ради својим корпумпраним политичарима – везује их за бандере и убацује у контејнере”, нагласио је Антић и поручио представницима власти да се не изненаде ако једног дана заврше у контејнеру.

Он је оценио да су се војници претворили у мајсторе, јер „цео дан не испуштају тример (за шишање траве) у касарнама”, а цивилна лица и мајстори се шаљу у Копнену зону безбедности, без динара накнаде за то.

Говорећи о захтевима за повећање плата, Антић је објаснио да то није тражено да би се одузело од грађана, „него од оних који исисавају новац из буџета” и стављају га на рачуне приватних фирми.

На протесту су говорили и представник Удружених синдиката пензионисаних војних лица Србије Јован Тарабић и представник независног синдиката просветних радника Војводине Душан Кокот.

Протест, који је обезбеђивао велики број полицајаца у цивилу, и мање њих у униформи, протекао је без инцидената, а учесници су се после у миру разишли – преноси Фонет.

(Извор: Политика)

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here