Насловна Друштво Протест Уније слободних синдиката због мјера штедње

Протест Уније слободних синдиката због мјера штедње

0
ПОДИЈЕЛИ

Унија слободних синдиката организоваће сјутра протест на платоу испред зграде Скупштине, због Владиних мјера економске политике.

Представници УССЦГ позвали су своје чланове и све грађане Црне Горе да се придруже протесту и покажу солидарност са онима на које се односе мјере које је усвојила Влада.

„Имајући у виду да је Влада без претходних консултација са социјалним партнерима усвојила те мјере, као и да терет погрешно вођене економске политике поново пада на запослене и грађане, позивамо све чланове и грађане да се придруже протесту“, наводи се у саопштењу УССЦГ које преноси Антена М.

Протест ће, како је најављено, почети у 14 сати.

Из УССЦГ су казали да су, поводом Владиних мјера за санацију јавног дуга и буџетског дефицита, у четвртак на сједници најужег руководства донијели одлуку да се протест одржи дан пред засједање Скупштине.

„С обзиром на то да се предложене мјере налазе на дневном реду сједнице Скупштине заказане за уторак, УССЦГ упутиће апел посланицима да не дају свој глас за мјере које додатно угрожавају и онако урушен стандард грађана“, закључује се у саопштењу.

Слиједи протест Радничке партије

И из Радничке партије су најавили да ће због мјера штедње нелегитимне Владе Душка Марковића организовати протестно окупљање испред Скупштине, саопштено је из те партије.

Радничка партија ће протест организовати у уторак у 10 сати, у вријеме одржавања сједнице парамента на којој ће се расправљати о Владиним мјерама.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here