Насловна Друштво Протест па штрајк глађу очева

Протест па штрајк глађу очева

0
ПОДИЈЕЛИ

Скуп подршке родитељима беба инфицираних у породилишту био је заказан за данас у подне, а потом су очеви отпочели  штрајк глађу.

Opsta bolnica bijelo polje

Они су се на тај корак одлучили јер љекари осумњичени за инфекцију, Томислав Јеремић и Хака Тахировић, и даље раде у Болници, али и због тога што им се нико није обратио током десетодневног протеста.

Родитељ једне од инфицираних беба Предраг Каришик казао је агенцији МИНА да су монтирали шаторе и да почињу штрајк глађу, а да се на њихов апел одазвало педесетак грађана.

Од представника надлежних институција није им се нико обратио.

“Намјеравамо да штрајкујемо глађу док се не ријеши случај, односно док се не донесе коначна одлука о суспензији. Бићемо истрајни а ми, родитељи, нећемо бити одговорни за последице”, рекао је Каришик.

Он је додао и да, уколико буде потребно, предузеће и неке радикалније мјере.

“Под тим подразумијевамо да блокирмао улаз у болницу, да тим љекарима забранимо да раде. Нећемо ћутати а држава мора случај да схвати озбиљно”, казао је Каришик.

Јеремић и Тахировићева су враћени на посао након што су у затвору провели мјесец и по, због сумњи да су одговорни за инфекцију пет беба, од којих је једна и преминула.

Тужилаштво за инфекцију терети и Звонка Пилетића.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here