Насловна Мозаик Протест у Паризу због убиства карикатуриста(Фото)

Протест у Паризу због убиства карикатуриста(Фото)

0
ПОДИЈЕЛИ

На улицама Париза у току је масовна потрага за нападачима на сатирични магазин Шарли Ебдо, а у којој учествује више од 3.000 људи.

sarli_ebdo1
Помоћ и подршка овоме граду долази из свих делова света.

sarli_ebdo2 

Тако је Барак Обама, председник САД-а, наредио да се француској полицији помогне у потрази за нападачима, па је Француској на располагање ставио све снаге САД-а.

sarli_ebdo3У вечерњим сатима на улицама Париза започело је и окупљање грађана у знак протеста због данашњег напада и подршке магазину. Тако, новинари који су се окупили на Тргу Републике у Паризу подижу своје новинарске акредитације док други у ваздуху држе оловке, а све у знак подршке настрадалима и њиховој борби.

sarli_ebdo4На неким од плаката које држе огорчени грађани пише: „Слобода говора је непроцењива, фундаментализам било које врсте неће проћи“.

sarli_ebdo5Сви грађани носе ознаке на себи „Ја сам Шарли“ којима се поистовећују са нападом на слободу говора те на тај начин изражавају своју солидарност са настрадалима у данашњем нападу.

sarli_ebdo6У данашњем терористичком нападу на редакцију сатиричног магазина Цхарлие Хебдо убијено је 12 људи од којих је 10 новинара и два полицајца. Мотив нападача, према досадашњим анализама, јесу цртежи карикатуриста овога магазина који се односе на Мухамеда.

Извор:021 

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here