Насловна Друштво Протест у Новом Пазару: Навијачи излазе на улице због карикатура пророка Мухамеда

Протест у Новом Пазару: Навијачи излазе на улице због карикатура пророка Мухамеда

0
ПОДИЈЕЛИ

Навијачи Новог Пазара, чланови групе Торцида Санџак, организоваће у петак шетњу централним градским улицама у знак протеста против објављивања карикатура пророка Мухамеда у француском недељнику Шарли ебдо, али и другим медијима.

pazarci

У позиву ове навијачке групе упућеном свим муслиманима и људима добре воље да се окупе на централном градском тргу у петак после џуме намаза, најважније молитве у исламу.

,,На миран и достојанствен начин, како доликује вери и муслиманима, устанимо сви заједно против неправде и зулума. Поручимо свима онима који не деле наша уверења, стоп вређању туђих осећања, стоп исламофобији и стоп анархији. Живимо једни са другима, не једни против других“, стоји у прогласу Торциде.

Навијачи додају и да скуп нема никакву политичку или било коју другу позадину и
апелују да се ова мирна шетња не злоупотребљава.

Поред навијача, позив за протестну шетњу упутио је и Муслимански омладински клуб који делује при Исламској заједници у Србији на чијем челу је Мевлуд Дудић.

,,Шетњом за Посланика, покажимо колико нам је стало до њега и истине коју је ширио. Кажимо стоп скрнављењу лика последњег божјег посланика„, наводи се у позиву ове организације.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here