Насловна Друштво Протест у Фергусону, најмање двоје ухапшених

Протест у Фергусону, најмање двоје ухапшених

0
ПОДИЈЕЛИ

Најмање двоје људи ухапшено је ноћас на протесту који је имао расну конотацију у Фергусону, предграђу Сент Луиса, где се окупило 50-так омладинаца.

sad-protesti 2

Демонстранти су се окупили после заласка сунца, по локалном времену, код Мидвестерн градске куће из 19. века да би кренули у протестну шетњу улицама која су места ноћних излазака, са много барова и где је, на кратко, заустављан саобраћај.

Репортери агенције АФП наводе да је полиција Сент Луиса ухапсила две особе – једног маскираног младића обућеног у црно и фоторепотера Филипа Монтгомерија који ради за информативни сајт Машејбл.

Истовремено пет становника Фергусона предузели су први корак у циљу збацивања градоначелника Џејмса Коулеса пошто су дали писмену изјаву пред судом у Градској већници Сент Луиса, саопштили су активиста Организација за борбу црнаца на свом твитер налогу.

Пет званичника Фергусона, укључујући шефа полиције, поднели су до сада оставку после „оштрог“ извештаја америчког министарства правде прошле недеље у коме је изложено „присуство расних предрасуда у редовима, претежно, белих припадника полиције“.

ПОДИЈЕЛИ

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here