Насловна Друштво Протест радника ЗИКС-а

Протест радника ЗИКС-а

0
ПОДИЈЕЛИ

Радници Завода за извршење кривичних санкција су одлучили да, због лоших услова рада и пензионе проблематике, од данас свакодневно одржавају двосатне протесте испред Министарства правде, све док им се не испуни и последњи захтјев, а њих није мало.

„Прије свега, доношење акта о минимуму процеса рада, повећање коефицијената сходно уредби, као што је то ријешено у полицији, решавање пензионе проблематике, радно-правног статуса за све запослене, потписивање колективног уговора, као и веома важан захтјев – побољшање безбједности запослених и пружање заштите запосленима од пријетњи и напада“, побројао је Ненад Ракочевић, предсједник Синдиката ЗИКС.

Руководилац мирног окупљања Предраг Спасојевић тврди да су сви захтјеви оправдани и да су на свим састанцима са послодавцима имали „потупно исти доживаљај од њих“.

Предочавајући новинарима гомилу папира, из Синдиката ЗИКС објашњавају да су се на овај корак одлучили, јер су се протекле три-четири године дописима обраћали надлежнима, који су остали глуви на њихове захтјеве. Посебно су револтирани због повећања зарада у јавном сектору, које их је заобишло.

„Ако су себи могли да обезбиједе велике плате, привилегије за одлазак у пензију, онда то морају да ураде и за нас„, поручио је Спасојевић.

Синдикат је помоћ затражио и од Европске комисије, али и невладиних организација. Ракочевић и његове колеге ће се од данас тачно у 15.30 окупљати на протесту.

ПОДИЈЕЛИ

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here