Насловна Друштво Протесни скуп Срба у Косовској Митровици: Нећемо дозволити насиље над Србима

Протесни скуп Срба у Косовској Митровици: Нећемо дозволити насиље над Србима

0
ПОДИЈЕЛИ

Срби са Косова и Метохије одржали су у северном делу Косовске Митровице протестни скупу због покушаја угњетавања и застрашивања Срба на северу Косова и Метохије, преноси ТВ Мост.

Са скупа је поручено да званични Београд неће дозволити насиље над Србима на Косову и Метохији, и затражено је поштовање права на слободу кретања.

Протест је одржан у центру града испред споменика Кнезу Лазару, а присуствовали су му грађани са севера Косова, представници Канцеларије Владе Србије за КиМ, представници општина са српском већином на Косову, студенти, представници Срба у косовским институцијама и други.

Помоћник директора Канцеларије за КиМ Петар Петковић поручио је да је држава Србија у потпуности уз њих и да брани њихово право да се слободно крећу, на тај начин брани и слободну Србију.

„Оно што поручујемо Приштини и онима који је подржавају јесте оно што је премијер Александар Вучић поручио синоћ – 17. март 2004. године више никада неће моћи да се понови. Тиме што покушава да заустави слободу кретања, Приштина неће моћи од српских средина да прави гета где би им одговарали возови који иду у једном правцу“, рекао је Петковић.

Он је нагласио да захваљујући пожртвованости директора Канцеларије за КиМ Марка Ђурића и премијера Вучића који је одлучио да у Рашки буде заустављен воз из Београда, који је кренуо за Косовску Митровицу, данас нема сукоба и нереда.

Протест је протекао мирно, а окупљени су носили државне заставе и заставе комбината Трепча.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here